Vi söker en driven försäljningschef – är det du?

Origo Groups målsättning är att bli Nordens ledande insikts- och undersökningsföretag och våra tillväxtmål är ambitiösa. Redan idag är vi ett av Sveriges ledande bolag inom branschen, med en omsättning om ca 150 msek och 85 medarbetare, och tar nu stora kliv mot att ta en ännu starkare position. Vi är i dagsläget ledande inom den offentliga sektorn och är nu redo att ta samma position inom den privata sektorn.

Nu söker vi en Försäljningschef Privat sektor som med driv, kärlek till försäljning och goda ledaregenskaper hjälper oss att nå den tillväxt vi är ute efter. Du leder försäljningsarbetet i affärsområdet Privat, där du rapporterar till Affärsområdeschefen Karin Hedelin Lundén, och du ansvarar för ca 1/3 av bolagets sammanlagda försäljning. Med ditt jäklar anamma, driv och engagemang kommer du att vara en starkt bidragande del till att vi når vår ambition att bli Nordens ledande undersökningsföretag.

Du behöver således vara en försäljningschef av rang. Som person brinner du för modern försäljning och tycker att det är givet att integrera sälj och marknad. Du älskar att träffa kunder, inspirera dem och att driva egen försäljning samtidigt som du inser kraften i att leda, utveckla och stötta övriga inom säljorganisationen, för att få ut så mycket kraft och fart som möjligt. Du är alltså inte enbart en bra affärskvinna eller -man, du är även en sjusärdeles bra ledare full av mod, handlingskraft, passion, tydlighet och empati.

Vad innefattar rollen?

  • Leda företagets försäljning mot den privata sektorn och bidra till att vi blir branschbäst inom försäljning och marknad
  • Ge dina kollegor förutsättningar och stöd för att lyckas i försäljning och kundrelationer
  • Själv arbeta aktivt med försäljning
  • Skapa relationer och nätverk, internt och externt
  • Omvärldsspana för att vi ska kunna ligga i framkant gällande sälj- och marknad

Vem är du?

Vi söker dig som liksom vi tror på att företag ständigt behöver utvecklas annars kommer de att avvecklas. Du har en förståelse för den effekt väl genomförda undersökningar, insikter och analyser kan ge hos våra kunder och är övertygad om att kunskap och vettiga underlag ger bättre beslut och driver förändringar på riktigt.

Du tror också på att vägen till framgång i affärer går genom människor och att vi som företag skapar oss ett försprång gentemot övriga tack vare tillit, engagerade medarbetare, stark kultur och en massa passion. Du är en erfaren affärskvinna eller -man med stark kommunikativ förmåga och vana av att skapa engagerade och högpresterande team.

I övrigt tror vi att du

  • har erfarenhet av insikt- och undersökningsbranschen, antingen på leverantörs- eller kundsidan. Har du inte det så har du sannolikt erfarenhet av liknande bransch där analys och goda beslutsunderlag är avgörande.
  • har flerårig erfarenhet av och god insikt i försäljning. Du har också en tydlig bild om hur du bäst stöttar dina medarbetare inom detta.
  • vet att kvalitativa möten med kunder är nyckeln till framgång och är van att arbeta med många olika kanaler, såväl digitala som traditionella, för att få till dessa möten. Du anser att fler kvalitativa möten är bättre än färre.
  • har en relevant utbildning på universitets-/högskolenivå
  • har en naturlig värme, humor och glimten i ögat! Har du allt annat ovan, men inte detta, då får du det svårt i rollen. Eller ja, du får faktiskt inte ens rollen.

Vi erbjuder

Självfallet får du en marknadsmässig lön och arbeta med drivna kollegor i fräscha lokaler i Stockholm, men det hade du väl räknat med!? I ärlighetens namn blir det mest hemmajobb i dagsläget, men framåt så. Utöver det får du möjlighet att vara tongivande i byggandet av ett nytt bolag, som sedan länge har en robust grund på plats, med ambitionen att bli Nordens ledande undersökningsföretag (dvs stort, jättebra och vackert). Det är en ny roll och du rapporterar till en Affärsområdeschef som står för samma ledarskap och mindset som efterfrågas i annonsen.

Ansök

Är detta du? Sök då gärna! Din ansökan skickar du till hej@origogroup.com. Har du frågor gällande rollen eller rekryteringsprocessen så ring Affärsområdeschef Karin Hedelin Lundén på 070-859 41 99 eller vd Roland Gustavsson på 070-431 29 06.

Varmt välkommen med din ansökan!