< Tillbaka

Den internationella musikfestivalen Lollapaloozas första år i Stockholm blev en riktig hit. Sammanlagt besöktes festivalen av ca 56 000 personer under tre soliga sommardagar. På uppdrag av Visit Stockholm intervjuade Origo Group 587 festivalbesökare. En majoritet var mycket nöjda med evenemanget och nio av tio besökare från Stockholms län tycker det är viktigt att stora publika evenemang arrangeras i Stockholm.

Drygt hälften av festivalbesökarna bor i Stockholms län, 39 procent bor i övriga Sverige och strax över 14 procent kommer från ett annat land. De tillresta besökarna spenderade i genomsnitt 3 671 kronor per dygn, vilket innebär en turistekonomisk omsättning på nästan 360 miljoner kronor för staden. Den huvudsakliga utgiften var entrébiljett till evenemanget och därefter logi, som stod för 34 respektive 19 procent av dygnskonsumtionen.

Stockholm omnämns i undersökningen som ”en dynamisk stad”, ”en modern stad med visioner” och även ”en stad där alla människor och åsikter får plats”.

Den turistekonomiska effekten är mycket positiv för både näringslivet och Stockholm som besöksdestination. Nästa Lollapalooza-festival äger rum i slutet av juni 2020 på Gärdet i Stockholm.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev