Som chef eller ledare är det avgörande att hålla ett öga på hur dina medarbetare mår för att upprätthålla en positiv och produktiv arbetsplats. Medarbetarundersökningar och pulsmätningar är någonting som görs för att kunna tracka detta, men vad är egentligen skillnaden mellan en medarbetarundersökning och en pulsmätning? Låt oss förklara!

Vad är en medarbetarundersökning?

Medarbetarundersökningar görs ofta på årlig basis och är en omfattande undersökning där tempen tas på hela organisationen. Här ställs frågor om allt från arbetsmiljö och ledarskap till utvecklingsmöjligheter och företagskultur. Resultaten ger dig en djupgående förståelse för hur dina medarbetare mår och vad som kan förbättras på lång sikt.

Fördelar med medarbetareundersökningar: 

– Omfattande data: Får en bred bild av hela organisationens hälsa.

– Djupgående analys: Identifiera grundläggande problem och långsiktiga trender.

– Strategiska insikter: Använd resultaten för att forma strategiska beslut och förbättringsplaner.

Vad är en Pulsmätning?

Pulsmätningar fungerar som regelbundna kontroller för att snabbt kolla hur företaget mår här och nu. Tänk dig att du tar pulsen på medarbetarna med jämna mellanrum – kanske varje vecka eller månad. Frågorna är ofta färre och mer fokuserade, vilket gör det lättare att snabbt få en uppfattning om den aktuella stämningen och arbetsmiljön.

Fördelar med pulsmätningar:

– Snabb feedback: Få omedelbara insikter om aktuella frågor. exempelvis hur medarbetare mår eller vad de tycker.

– Flexibilitet: Anpassa frågorna efter aktuella behov och situationer.

– Löpande förbättring: Gör justeringar i realtid baserat på medarbetarnas feedback.

Många företag väljer att på ett effektivt sätt kombinera årliga medarbetarundersökningar med snabba pulsmätningar eftersom de används till olika syften. En årlig medarbetarundersökning ger djupare, strategiska insikter medan pulsmätningen snabbt kan ge information om hur medarbetare mår och vad de tycker i olika situationer. Här är vi på Origo Group experter och hjälper dig gärna att komma igång.

 

Hör gärna av dig!

Anneli
Malaguti

Ansvarig Medarbetarundersökningar

+46 70 778 54 69 anneli.malaguti@origogroup.com

Mer läsning...

Medarbetarundersökning eller pulsmätning - skillnader och fördelar

Medarbetarundersökningar och pulsmätningar är någonting som görs för att kunna tracka detta, men vad är egentligen skillnaden mellan en medarbetarundersökning och en pulsmätning? Låt oss förklara!
läs mer
ai origo group

Demo: Vår AI-lösning

Vi har kommit långt med att implementera AI-stöd i alla delar av vår verksamhet, och inom exempelvis kundundersökningar (CX) finns det redan som tillval i våra system.
läs mer
glada medarbetare

8 sätt att skapa en mer innovativ och lärande företagskultur

Våra senaste undersökning visar att 35% av medarbetarna inte känner att de utvecklas på sin arbetsplats. Så kan vi såklart inte ha det! Här är åtta förslag på hur du skapar en mer innovativ och lärande företagskultur.
läs mer