Tips

Vill du bli en bättre beslutsfattare? Här finns artiklar och insikter om hur du arbetar med resultatet från en undersökning, hur du får nöjdare medarbetare, hur du får ledningens stöd och mycket mer.

3 snabba fakta om Generation Z

Tips: 3 snabba fakta om Gen Z (Generation Z) som är födda i mitten av 90-talet fram till 2015. Visste du exempelvis att Generation Z har ett uppmärksamhetsspann på 8 sekunder. Ungefär lika lång tid som det antagligen tar för dig att läsa detta.
läs mer
En bild som illustrerar dålig svarsfrekvens

Så ökar du svarsfrekvensen: tips för bättre resultat i dina undersökningar

Upplever ni utmaningar med svarsdeltagande och engagemang i undersökningen? En hög svarsfrekvens med representativt urval är en viktig faktor för att hålla god kvalitet, validitet och pålitlighet i undersökningen. Med dessa 9 tips får du fler att delta i din undersökning!
läs mer
effektivisera marknadsföringen med segmentering

Effektivisera din marknadsföring med segmentering

Genom att segmentera din målgrupp kan du enkelt anpassa budskapen efter olika grupperingar. Du får värdefulla insikter som hjälper dig att utveckla bättre produkter och tjänster för just målgruppens behov, vilket leder till ökad försäljning och lojalitet.
läs mer

Tre tips för lyckad produktutveckling

Vid utveckling av en ny produkt eller förbättring av en befintlig finns det många vägar att gå och vissa är bättre än andra. Med förståelse för kundens behov, samarbete internt och kontinuerliga användartester har du en stabil grund att stå på för att lyckas.
läs mer

Puls eller årlig mätning

Hör vår Ted Axelsson och Anette Östlin i inspirationsföreläsningen “Puls eller årlig mätning – går de att förena?”. Du får bland annat lyssna till den nya och gamla spelplanen på dagens arbetsplatser.
läs mer

Därför är kundresan viktig i ditt CX-arbete

Har du som mål att nå hög kundnöjdhet? Då är det viktigt att förstå din kund på djupet och studera deras kundresa. Här är 4 steg som hjälper dig att kartlägga kundresan för att förbättra er verksamhet.
läs mer

Stärkt ledarskap och psykosocial arbetsmiljö

Över 1.6 miljoner svenskar mår dåligt på arbetsplatsen, enligt arbetsmiljöverkets siffror (2020). Vi ger dig 10 tips för hur du stärker ledarskapet och den psykosociala arbetsmiljön.
läs mer

Definiera varumärkets syfte & öka lönsamheten

Företag som har definierat sitt syfte, sitt why, har ett enormt försprång framför de som inte har gjort denna resa. Men varför är det så viktigt egentligen? Här är 3 anledningar som visar varför syftet i allra högsta grad hänger ihop med både klirret i kassan och kundlojaliteten.
läs mer

Så får du ledningens stöd när du ska göra kundundersökningar

Här får du 3 enkla steg att följa när det gäller att få med dig ledningen på resan mot ett bättre insiktsarbete!
läs mer

Se fler