en intervjusituation på kontoret där två kvinnor pratar med varandra, för att skildra ett samtal med chefen efter den årliga medarbetarundersökningen

PULSMÄTNING & MEDARBETARUNDERSÖKNING

8 sekunder ger koll på läget

Det går fort i svängarna idag

Kolla läget ofta

Vi lever i en värld där förändringar avlöser varandra och sanningar snabbt blir gamla. Det gäller i allra högsta grad på arbetsmarknaden. Det som drev engagemang och välmående bland medarbetare för ett år sen behöver inte alls göra det idag. Tänk bara hur många gånger inställningen till arbetsplatsen har ändrats under pandemin. Behåll och utveckla era medarbetare genom att arbeta proaktivt med just det som är viktigt för dem.

En smiley som är målad på gatan som en symbol för en lyckad medarbebetarundersökning eller pulsmätning

Vad är viktigt för er att undersöka hos medarbetare?

Vad som är viktigt kan skilja sig mycket beroende på bransch, organisation, mellan avdelningar och olika tider på året. Origo Group erbjuder ett smart verktyg som hittar det som är viktigt och har en flexibilitet där ni kan kombinera både årlig medarbetarundersökning och pulsmätningar. Skapa er egen mix – mer åt puls, årlig undersökning eller en kombination?

Kollegor och medarbetare står i en ring och samlar sina händer för att symbolisera teamwork och ett framgångsrikt sätt att mäta medarbetares upplevelse

En pulsmätning tar 8 sekunder

Det är otroligt vad mycket man kan få ut av en mätning som bara tar 8 sekunder att svara på. Vi vet för vi tar löpande pulsen på oss själva – inom engagemang, stress, gemenskap, arbetssätt och ledarskap. Varje kvartal gör vi också djupdykningar inom områden där resultatet sticker ut – så att vi mäter rätt sak i rätt tid och inte ställer frågor i onödan. En modern medarbetarundersökning när den är som bäst!

Jag vill veta mer och göra en medarbetarundersökning!

ai robot medarbetarundersökning
Pulsmätning

Löpande dialog driver utveckling

Startklart upplägg

Idag vet vi mer om hur människor fungerar och presterar än vad vi gjorde förr, exempelvis hur viktig den psykologiska tryggheten är och de positiva effekter som löpande feedback har. Våra pulsmätningar är uppbyggda av fem moduler som berör Arbetsmiljöverkets ålagda krav och de nyckelfaktorer som driver engagemang. Ledarna får också gediget stöd i form av kunskap och övningar kopplade till deras resultat.

Enklare för ledare

Vår erfarenhet säger att chefer som har kännedom om medarbetares välmående och genomför enkla och smidiga uppföljningsmöten med sin grupp ser positiva effekter och vill mäta ännu oftare – eftersom fokus ligger på snabbare avstämningar istället för tungt, administrativt arbete som vanligtvis följer av en årlig undersökning. Tänk enklare och smartare – och skapa en feedbackkultur där medarbetarna blir mer involverade och drivande istället för att allt ansvar ska ligga på ledaren.

Demo Great Rate

Smart allt-i-ett-verktyg med stor flexibilitet

Pulsar, årliga medarbetarundersökningar och egna mätningar – möjligheterna är obegränsade. Oavsett om ni sköter verktyget själva eller tar hjälp av oss så ser vi till att verktyget anpassas till er. Smidiga och pedagogiska grafer och prioriteringar blandas med stödmaterial som är riktade till just er verksamhet. Smart, okomplicerat och anpassningsbart.

Se demo
origo-demo

Flexibla moduler

Välj bland färdiga mallar och moduler. Följ upp med fördjupande frågor där det behövs.

Intuitivt verktyg

Anpassa frågor, skicka ut enkäter och bygg rapportmallar snabbt och enkelt.

Automatisk analys

Smart analys hittar det som är viktigt. Fungerar även med era egna frågor!

Stöd till alla frågor

Tips på hur ni arbetar vidare med era insikter. Perfekt mix av lättsamt och djupgående.
Flexibelt verktyg för pulsmätningar

Boka en demo!

Vi visar gärna hur vårt flexibla verktyg för pulsmätningar fungerar bakom kulisserna. Och psst! Om du gillar vad du ser så bjuder vi på en gratis provperiod.

BOKA HÄR

Typs, nyheter och guider

Nya uppdateringar i Great Rate

Se när Ted Axelsson visar uppdateringarna med Great Rate under ett frukostmöte. Vår HR-chef Lotta Widercrantz tittade in för att ge sin bild av användarupplevelsen.
läs mer
Ex-rapport därför vill medarbetarna byta arbetsplats

Orsaker som får medarbetarna att byta jobb

64 procent av svenskarna funderar på att byta jobb under 2023? Pengar och önskan om en högre lön toppar anledningarna. Har du koll på vilka faktorer, förutom förhöjd lön, som kan göra att medarbetare vill stanna kvar på arbetsplatsen? Och vad kan få fler talanger att söka sig till just er?
läs mer

Undersökning om säkerhet och hållbarhet på Sveriges arbetsplatser

Hur säkra & hållbara är Sveriges arbetsplatser egentligen? Det får du svar på via denna färska undersökning som vi genomfört på uppdrag av EcoOnline - för att få en bild över hur medarbetare uppfattar sina arbetsgivare när det gäller arbetsmiljö, säkerhet & hållbarhet.
läs mer

Trendspaning 2023

Kriserna påverkar människor på många plan.  Vi blir mer medvetna och gör värderingsstyrda val – genom hur vi lever, konsumerar och arbetar. Utifrån detta har vi tagit fasta på 3 övergripande trender som vi pinpointar i denna trendspaning. Hur påverkar de er och vad är extra viktigt för er som verksamhet att preppa med redan nu? Häng med!
läs mer

8 av 10 vill vidareutvecklas, bredda sin kompetens och byta karriär eller arbetsgivare

Vår senaste undersökning mot den svenska allmänheten visar att 8 av 10 medarbetare vill vidareutvecklas, bredda sin kompetens, byta karriär eller arbetsgivare. Siffrorna hintar om att det är dags för många arbetsgivare att ställa om.
läs mer
En smiley som är målad på gatan som en symbol för en lyckad medarbebetarundersökning eller pulsmätning

5 saker att tänka på när du ska göra pulsmätningar

Oavsett hur du mäter och följer upp medarbetares välmående idag är det viktigt att känna till för och nackdelar med olika former av mätningar. I denna guide skriver vi om 5 saker att tänka på när ni ska implementera pulsmätningar i er organisation – detta vill du inte missa!
läs mer
Årlig medarbetarundersökning

Klassiker i modern tappning

Partner med erfarenhet
Den årliga enkäten är en klassiker som hängt med ett tag – speciellt hos organisationer som fortfarande har årliga rutiner och ett strategiskt behov av analys. Origo Group har över 20 års erfarenhet av projektledning och djupanalyser inom medarbetarundersökningar hos allt från små bolag till riktig stora organisationer. Vi hjälper er följa Arbetsmiljöverkets föreskrifter om risker i arbetet och känner till alla nyckeltal och upplägg – så som eNPS, NMI, HME, HSE, utsatthet m.fl.

Klassiker i modern tappning
Den stora fördelen med Origo Group är att vi vet hur årliga medarbetarundersökningar kan samköras med pulsmätningar, och vad som krävs för att ställa om arbetssätt och förväntningar i lagom takt och på rätt sätt. Vi hjälper er klä den årliga undersökningen i modern skrud – så att även denna klassiker blir smartare och smidigare för både HR och ledare, vilket banar vägen för allt bättre arbetssätt. Vi hjälper er framtidssäkra era medarbetarundersökningar.

Vi peppar och stöttar!
Så för er som är nyfikna på fördelarna med att kalibrera oftare finns vi med på hela förändringsresan. Vi har stöttat många kunder som bytt både frekvens och sätt att mäta och vet vilka utmaningar som finns när ett invant arbetssätt ska ersättas med ett nytt. Och självklart kan ni både äta kakan och ha den kvar – kombinationen av pulsmätningar och årliga undersökningar är fortfarande ett av de mest populära uppläggen!

Visste du att…
…ni kan göra era kundundersökningar i samma verktyg som era medarbetarmätningar?
Jo, det är sant. Ni kan växla mellan vyer för olika typer av behov. Hör av er så berättar vi mer om en kombinerad licens!

VAD SÄGER VÅRA KUNDER?

“Vi får en snabb koll på läget just nu”

“Vi har valt att göra mätningar oftare för att signalera att det handlar om löpande dialog, inte något tungt administrativt arbete”

Hör av dig om du vill veta mer om undersökningar för medarbetare.

Anneli
Malaguti

Ansvarig Medarbetarundersökningar

+46 70 778 54 69 anneli.malaguti@origogroup.com

Ted
Axelsson

Customer Success Manager

+46 70 432 73 60 ted.axelsson@origogroup.com

Mer inom medarbetarupplevelse:

Fakta om medarbetarundersökningar

Vad är en medarbetarundersökning?

Varför är medarbetarundersökningar viktiga för företag?

Vad är en pulsmätning inom medarbetarundersökningar?

Hur går processen för att genomföra en medarbetarundersökning?

Vilka fördelar kan företag uppnå genom medarbetarundersökningar?

Hur kan jag använda resultaten från medarbetarundersökningar för att förbättra mitt företag?

Hur kan jag komma igång med en medarbetarundersökning?

Vad är skillnaden mellan medarbetarundersökningar och pulsmätningar?