En grupp som genomför en marknadsundersökning

Marknadsundersökning

Har ni hittat er sweet spot?

En marknadsundersökning

Ger koll på spelarna och sammanhanget

Alla verksamheter agerar på en marknad där konkurrenter, kunder, intresseorganisationer, politiker och andra aktörers agerande påverkar förutsättningarna för att lyckas. En marknadsundersökning hjälper er att förstå spelplanen och vilka drag som tar er dit ni vill.

WEBINAR 20 SEPTEMBER

6 vanliga fallgropar vid varumärkesbygge – och så undviker du dem!

Nu är det dags – häng med och fördjupa dig inom ett av våra mest efterfrågade ämnen: hur gör man egentligen för att stärka varumärket? Det kan ju vara ungefär hur svårt och lätt som helst! Roland Gustavsson, VD på Origo Group, ger dig under 30 minuter sex konkreta tips på vanliga misstag som företag återkommande gör – och hur du undviker dem.

Anmäl mig nu
kille hoppar parkour mellan murväggar för att symbolisera en fallgrop vid varumärkesbyggande

En marknadsundersökning behövs bland annat när:

 • Ni är nya på marknaden
 • Alla konkurrenter slåss om samma position
 • Ni har tappat i försäljning
 • Ni ska lansera nya produkter
 • Ni vill förstå hur ni kan dra nytta av trender i samhället

Ta reda på mer!

Trendspaning 2023

Kriserna påverkar människor på många plan.  Vi blir mer medvetna och gör värderingsstyrda val – genom hur vi lever, konsumerar och arbetar. Utifrån detta har vi tagit fasta på 3 övergripande trender som vi pinpointar i denna trendspaning. Hur påverkar de er och vad är extra viktigt för er som verksamhet att preppa med redan nu? Häng med!
läs mer

Inflationen – så här tror sig svenskarna konsumera i höst

Vad har inflationen för påverkan på de svenska konsumenternas köpbeteende? Vi har genomfört en trendspaning på hur svenskarna tror sig spendera sina pengar hösten 2022 och den enda vinnaren är secondhand-kategorin.
läs mer

Tre tips för lyckad produktutveckling

Vid utveckling av en ny produkt eller förbättring av en befintlig finns det många vägar att gå och vissa är bättre än andra. Med förståelse för kundens behov, samarbete internt och kontinuerliga användartester har du en stabil grund att stå på för att lyckas.
läs mer

Insikter från en marknadsundersökning skapar en lönsammare och tryggare framtid

Origo Groups marknadsundersökningar börjar alltid med att fastställa syftet med undersökningen. Därefter väljer vi metod och utarbetar ett frågebatteri med rätt frågor. Leveransen består av träffsäkra insikter som gör det enklare för er att fatta bra beslut om positionering, en ny produktlansering, prissättning, budskap i marknadskampanjer och mycket mer.

Vi genomför olika typer av marknadsundersökningar, till exempel gör vi konkurrensanalyser, kartlägger köpbeteenden samt mäter attityder, värderingar och preferenser. Och vi når dem som behöver nås, oavsett om det är CIO:er på medelstora företag eller ungdomar i Göteborg.

Det är en ovärderlig känsla att fatta beslut utifrån träffsäkra insikter och hitta sin sweet spot.

Marknadsundersökning med produkttest

Har er nya produkt potential?

Utgå ifrån användarnas behov och testa innan lansering så ökar chanserna att nå framgång. Produkttester ger värdefull information om hur produkten uppfattas, hur lätt den är att använda, vilken nytta den skapar för användaren samt vad som behöver utvecklas vidare för att en användare ska överväga att köpa den.

Produkttester kan användas vid utveckling av nya koncept...

…och för att förbättra befintliga produkter, till exempel för:

 • provsmakning av livsmedel
 • test av kosmetika och skönhetsprodukter
 • användning av olika typer av konsumentprodukter
 • test av förpackningar

Marknadsundersökning med segmentering

Vem går igång på vad? 

Segmentering handlar om att dela in målgruppen i mindre grupper och ta reda på mer om vad respektive grupp har för köpbeteende, preferenser, attityder och värderingar. Med den vetskapen kan varje segment sen bearbetas med marknadskampanjer som når fram.

Det är vanligt att segmentera en målgrupp i variabler som:

 • ålder
 • kön
 • geografi
 • intressen
 • beteenden

Vi når den nordiska allmänheten snabbt med en webbpanel

Om du vill kunna uttala dig om den svenska eller nordiska befolkningen i din kommunikation eller snabbt vill ha svar från allmänheten på en specifik fråga – då är OrigO-bussen något för dig.

O-bussen, som vi kallar den till vardags, är en syndikerad undersökning där alla som vill ha nationellt representativa svar på sina frågor kan vara med, när som helst.

På ett par dagar kan vi få tag i den vuxna allmänheten i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Svaren kan sen brytas ner på t.ex. kön, ålder och region.

Rätt metod för er marknads­undersökning

Vi genomför alla undersökningar med egen personal. Det gör att vi snabbt kan välja rätt metod, säkra resurser och garantera kvalitet oavsett om det handlar om kvantitativa eller kvalitativa marknadsundersökningar.

Läs mer om våra undersökningsmetoder HÄR

Vår plattform Origo Live är tillgänglig 24/7

Vår plattform Origo Live visualiserar insikter tydligt, enkelt och snyggt, ger feedback i realtid samt möjliggör för dig som beslutsfattare att själv plocka fram exakt det underlag du behöver.

Läs mer och se demon om Origo Live HÄR

Hör av dig, så hjälper vi till att hitta rätt!

Maria
Celén Törnqvist

Försäljningschef Privat sektor

+46 70 766 80 64 maria.celen@origogroup.com