Marknads­undersökning

VARFÖR GÖRA EN MARKNADSUNDERSÖKNING?

Är du på väg att göra viktiga företagsbeslut och vill få insikt i hur marknaden uppfattar ert varumärke, produktutbud eller er kommande produkt? Då kan en marknadsundersökning ge dig den kunskap du behöver för att ta de rätta strategiska besluten som tar ert företag till nästa nivå. Beslut om prissättning, distribution och marknadskanaler är några exempel på beslut som en marknadsundersökning kan hjälpa dig att ta.

Olika typer av marknadsundersökningar

Vi är Origo Group

Upptäck Origo Live

Kontakta gärna oss så berättar vi mer!

Maria Celen Törnqvist

Maria Celén Törnqvist

0707-66 80 64
maria.celen@origogroup.com

Behöver du hjälp med er marknadsundersökning?

Vi på Origo Group är en helhetsleverantör inom datainsamling såväl som av analys och system. Vi vet vilken datainsamlingsmetod som lämpar sig bäst beroende på syfte och målgrupp. Våra konsulter har gedigen kompetens och erfarenhet inom en rad branscher och områden och hjälper er att ställa rätt frågor i era marknadsundersökningar. Tveka inte på att höra av dig till oss så diskuterar vi tillsammans bästa framfart utifrån era behov.

Identifiera rätt kundsegment med marknadsundersökningar

Att känna de målgrupper som tilltalas av era produkter och tjänster är A och O för att kunna skapa lönsamhet och tillväxt i ett företag – och med hjälp av marknadsundersökningar får du information om potentiella användare eller kunder. Med data som samlas in via marknadsundersökningar får ert företag insikt som gör att du kan fokusera era kommunikationsinsatser och skapa rätt budskap för rätt målgrupp. Vi på Origo Group har effektiva lösningar för att identifiera de kundsegment som är mest gynnsamma att rikta sig till. Genom rätt segmentering skapas effektivare marknadsföring, mer relevanta erbjudanden och nöjdare kunder. Detta lägger i sin tur grunden för ett starkare varumärke såväl som ökad lönsamhet.

Fler lojala och nöjda kunder efter marknadsundersökningen

Det är viktigt att komma ihåg att arbetet med kundnöjdhet tar inte slut efter en marknadsundersökning. En marknadsundersökning kan ge ditt företag information om era kunder, potentiella kunder, ert varumärkes/era produkters styrkor. Det är en fantastisk början men absolut inte ett slut. Genom att kontinuerligt mäta kundnöjdheten med hjälp av exempelvis Net Promoter Score (NPS), som visar vilket intryck ditt företag lämnar hos era kunder, ser du till att ha insikt i hur företaget och dess tjänster uppfattas. NPS-enkäter är en bra utgångspunkt för vidare analyser om hur ni behåller de lojala kunderna. Läs gärna mer hur vi arbetar med kundundersökningar och kundinsikter.