ALL TYP AV DATAINSAMLING INHOUSE

Vi kan ta reda på i princip vad som helst

Träffsäkra insikter

Vi älskar data!

Och har du hittat hit så misstänker vi att du också gör det. Vi genomför flera tusen undersökningar varje år, de flesta av dem levereras i form av träffsäkra insikter. Men ibland kan och vill våra kunder göra analysjobbet själva. När så är fallet hjälper vi gärna till med datainsamling.

Mixad metod, webbpanel, face to face, telefonintervju eller postala utskick

Träffsäkra insikter i vasst underlag

För oss handlar datainsamling om att sätta sig in i syftet med insamlingen, välja metod, ställa rätt frågor och säkra svarsfrekvens så att analytikerna, oavsett om de sitter hos er eller oss, får ett vasst underlag. Vi genomför datainsamling till exempelvis myndigheter, regioner, större företag och mediebyråer. Det kan röra sig om datainsamlingar och enkätundersökningar i webbpanel, face to face, telefonintervjuer eller postala utskick.

O-bussen

Vi når den nordiska allmänheten snabbt med en webbpanel

Om du vill kunna uttala dig om den svenska eller nordiska befolkningen i din kommunikation eller snabbt vill ha svar från allmänheten på en specifik fråga – då är OrigO-bussen något för dig. O-bussen, som vi kallar den till vardags, är en syndikerad undersökning där alla som vill ha nationellt representativa svar på sina frågor kan vara med, när som helst. På ett par dagar kan vi få tag i den vuxna allmänheten i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Svaren kan sen brytas ner på t.ex. kön, ålder och region.

LÄS MER HÄR

Säkerställ hög svarsfrekvens med mixad metod

Vi vet att det är svårt att få tag i folk idag och ännu svårare att få dem att svara på undersökningar. För att säkerställa hög svarsfrekvens så jobbar vi med mixade metoder. Det innebär att om vi inte får tillräckligt med svar från till exempel en postal enkät så kan vi säkerställa svarsfrekvensen genom att följa upp med till exempel sms-påminnelser och telefonintervjuer. Fattas det fortfarande svar så fortsätter vi med en tredje metod.

Kvalitet & Kostnadseffektivitet

När vi väljer metod så utgår vi alltid från syftet och börjar med den mest kostnadseffektiva metoden. Eftersom vi alltid jobbar med egen personal är det enkelt för oss att mixa metoder. Kvantitativt eller kvalitativt? Postalt eller digitalt? Vi hanterar all typ av datainsamling.

Läs mer om hur vi arbetar med undersökningar HÄR

 

Kontakta oss gärna! Vi lovar snabb återkoppling på frågor eller prisuppskattning.

Lisa
Hägg

Ansvarig Datainsamling

+46 70 885 46 82 lisa.hagg@origogroup.com

FAQ datainsamling

Vad är datainsamling?

Vilka metoder används för datainsamling?

Varför är mixade metoder viktiga i datainsamlingen?

Hur säkerställs datakvalitet i datainsamling?

Vilka är fördelarna med inhouse-datainsamling?