Dina Försäkringar och Euro Accident vinner ”Förmedlarnas val”

Origo Group genomför årligen en branschundersökning om hur sak- respektive livförsäkringsförmedlare uppfattar samarbetet med försäkringsbolagen. I undersökningen har försäkringsförmedlarna fått svarat på frågan om hur nöjda de är som helhet med respektive försäkringsbolag i mätningen, och denna fråga ligger till grund för utmärkelsen ”Förmedlarnas val” som delas ut för femte året i rad.

I år är det Dina Försäkringar, med medelbetyget 4,1 på en betygsskala mellan 1 och 5, som vinner utmärkelsen ”Förmedlarnas val” vad gäller sakförsäkringar. Sedan följer Moderna Försäkringar och If som båda får medelbetyg 4,0, Protector med 3,9, Gjensidige med 3,5, Länsförsäkringar med 3,4 och Trygg Hansa med 3,2.

Vad gäller livförsäkringar vinner Euro Accident titeln ”Förmedlarnas val” för tredje året i rad då de av livförsäkringsförmedlarna fick medelbetyget 4,3. Därefter följer Skandia med genomsnittsbetyg 4,0, Movestic med 3,8, SPP med 3,7, Länsförsäkringar med 3,5 samt Folksam och SEB Pension och försäkring, båda med medelbetyg 3,4.

Undersökningen genomfördes av Origo Group bland 150 försäkringsförmedlare inom sakförsäkring och 221 försäkringsförmedlare inom livförsäkring över hela landet under veckorna 17-32 2018. I undersökningen har förmedlarna endast bedömt de försäkringsbolag de samarbetar med.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev