Vad kul att du vill läsa mer om segmentering!

Du hittar snart guiden i din mejl.

Vill du tipsa en kollega eller vän?

Fyll i uppgifterna i formuläret så skickar vi info och hälsar från dig!

Upptäck våra guider!

ÖVERGRIPANDE TRENDER FÖR ÅRET

Kriserna påverkar människors beteenden och attityder på många plan. Många av oss blir mer medvetna och gör värderingsstyrda val – genom hur vi lever, konsumerar och arbetar. Utifrån detta har vi tagit fast på 3 övergripande trender som vi pinpointar i denna trendspaning. Hur påverkar de er och vad är extra viktigt för er som verksamhet att preppa med redan nu? Häng med!

VARUMÄRKE

Vi har tagit reda på vad marknadschefer och kommunikationschefer dagligen utmanas med när det kommer till varumärkesaktiviteter – och det visar sig att det finns många gemensamma problemområden, men även områden som fungerar bra.

VARUMÄRKE

Häng med på vår djupdykning där vi går igenom sex vanliga fallgropar och misstag kring varumärkesbyggande. Hur många fallgropar kan du undvika?

MEDARBETARE

Oavsett om du är ledare, medarbetare eller arbetar inom HR så är det viktigt att känna till vad som händer  på arbetsplatsen framöver. Hur tänker medarbetaren generellt och hur har pandemin förändrat våra krav och upplevelser när det kommer till kontor, kollegor och arbetsgivaren generellt?

CX/KUNDUPPLEVELSE

Det finns många misstag att göra när det är dags att göra en kundundersökning. I den här guiden listar vi de sex vanligaste – och berätta hur du gör för att undvika dem.

CX/KUNDUPPLEVELSE

Genom ett genomtänkt CX-arbete får du fördjupade kunskaper om din kundgrupp och en bredare förståelse för er verksamhet. Resultatet? Nya pricksäkra tjänster, tydligare kommunikation och lösningar som stärker ert företag i grunden.