Nyheter

Pressrum

Upptäck våra senaste nyheter i vårt pressrum.

Origo Groups pressrum

Upptäck våra guider!

ÖVERGRIPANDE TRENDER FÖR ÅRET

Kriserna påverkar människors beteenden och attityder på många plan.  Många av oss blir mer medvetna och gör värderingsstyrda val – genom hur vi lever, konsumerar och arbetar. Utifrån detta har vi tagit fasta på 3 övergripande trender som vi pinpointar i denna trendspaning. Hur påverkar de er och vad är extra viktigt för er som verksamhet att preppa med redan nu? Häng med!

CX/KUNDUPPLEVELSE

Det går snabbt i den digitala världen – kunderna är ständigt uppkopplade och ombytliga – man måste fånga intresset snabbt och infria (gärna överträffa) kundens förväntningar. Därför gäller det att förstå sina kunder på djupet, deras behov och drivkrafter och vad som skapar värde i er relation.

MEDARBETARE

Oavsett hur du mäter och följer upp medarbetares välmående idag är det viktigt att känna till för och nackdelar med olika former av mätningar. I denna guide skriver vi om 5 saker att tänka på när ni ska implementera pulsmätningar i er organisation.

VARUMÄRKE

Vi har tagit reda på vad marknadschefer och kommunikationschefer dagligen utmanas med när det kommer till varumärkesaktiviteter – och det visar sig att det finns många gemensamma problemområden, men även områden som fungerar bra.

CX/KUNDUPPLEVELSE

Genom ett genomtänkt CX-arbete får du fördjupade kunskaper om din kundgrupp och en bredare förståelse för er verksamhet. Resultatet? Nya pricksäkra tjänster, tydligare kommunikation och lösningar som stärker ert företag i grunden.

CX/KUNDUPPLEVELSE

Det finns många misstag att göra när det är dags att göra en kundundersökning. I den här guiden listar vi de sex vanligaste – och berätta hur du gör för att undvika dem.

VARUMÄRKE

Oavsett vilket varumärke du arbetar med idag är det viktigt att känna till vad som händer på marknaden framöver. Vi listar 5 varumärkestrender för 2022!

VARUMÄRKE

Häng med på vår djupdykning där vi går igenom sex vanliga fallgropar och misstag kring varumärkesbyggande. Hur många fallgropar kan du undvika?

MEDARBETARE

Hur tänker medarbetaren generellt och hur har pandemin förändrat våra krav och upplevelser när det kommer till kontor, kollegor och arbetsgivaren generellt?

Så får du ledningens stöd när du ska göra kundundersökningar

Att få med dig ledningen på tåget är grundläggande för verklig förändring. Men hur får du ledningen att inse att insiktsarbeten och kundundersökningar kommer att gynna företaget på riktigt? Här är 3 tips på hur du får ledningens hundraprocentiga stöd inför undersökningen.

Läs mer

Säkerställ ett tydligt syfte innan du gör en kundundersökning

Vet du varför du vill göra en kundundersökning? Frågan kan verka självklar, men alltför få ställer den eller har ett genomtänkt svar. Att inte ha ett tydligt syfte med sin undersökning kan vara förödande på flera fronter. Ett tydligt syfte är nämligen kompassnålen som styr alla beslut. Här kommer 3 tankesätt som hjälper dig skapa ett tydligt syfte.

Läs mer

Se våra webinar!

INSIKTSWEBINAR MED KUNDER

Scania, Essity och SKR

Hör Essity, SKR och Scania berätta hur de genom agerbara insikter uppfattas relevanta. Webinaret blandas lärdomar och framgångsfaktorer med nytänk och framtidsdrag.

INSIKTSWEBINAR MED KUNDER

Amazon, Swedavia och Länsförsäkringar

Hör Amazon, Swedavia och Länsförsäkringar berätta hur de genom insiktsdrivet arbete nått framgång – så tänkte du under pandemin och så förbereder de sig för framtiden.

INSIKTSWEBINAR MED KUNDER

ICA, Liseberg och Västtrafik

Lyssna på ICA, Liseberg och Västtrafik som lärt känna sin målgrupp på ett helt nytt sätt och hur de genom agerbara insikter uppfattas relevanta.

TRAFIK

fluxLoop + Origo Group

Kan man genomföra intervjuer på plats utan intervjuare ombord? Absolut! Genom vår moderna digitala teknik kan du följa resenärsupplevelsen och resebeteendet i realtid.

VARUMÄRKE & PANDEMI

Bygg ditt varumärke under kristider

Går det att stärka företagets varumärke under en pågående kris? Absolut – det kan faktiskt vara ett bra tillfälle så länge du agerar på rätt sätt. Origo Groups varumärkesexperter Maria Hildell och Helen Borgardt guidar dig till hur du går stärkande ur krisen.

CX/KUNDUPPLEVELSE

Så skapar du en insiktsplattform som lyfter din kundresa

Allt fler företag använder kundresan som verktyg. Att arbeta kunddrivet och utifrån kundens behov är ett måste för att nå framgång i en verklighet där makten allt mer flyttas över till användaren.

VARUMÄRKE

Varför är varumärket viktigare än någonsin?

Det finns många tydliga trender som pekar på att det är viktigare än någonsin att investera i varumärket. Under webinariet får du lära dig hur du pitchar för ledningen att driva utvecklingen av ert varumärke.

Stärk ditt varumärke på 10 minuter

Våra varumärkesexperter Maria Hildell och Helen Borgardt guidar dig till ett starkare varumärke på bara 10 minuter. Ta del av 5 stycken korta filmer som tydligt förklarar vad du behöver göra för att bli framgångsrik hos din målgrupp.

Läs mer

Läsvärt

MEDARBETARE

Ledarskap och psykosocial arbetsmiljö

Över 1.6 miljoner svenskar mår dåligt på arbetsplatsen. För att arbetsklimatet ska bli bättre finns det flera saker att göra, både för dig som ledare och chef men även för dig som medarbetare. Här är 10 tips på hur du kan vända den negativa trenden.

CX/KUNDUPPLEVELSE

Så skapar du en kundupplevelse i världsklass

Att arbeta kunddrivet och utifrån kundens behov är ett måste för att nå framgång i en verklighet där makten allt mer flyttas över till kunden. Här är fem tips på vad du bör tänka på när du vill stärka kundupplevelsen.

VARUMÄRKE

Så skapar du ett starkt varumärke i 4 steg

Att ett starkt varumärke ger framgång vet du säkert  – men vet du var du ska börja för att nå dit? Att bygga upp ett positivt laddat varumärke är långt ifrån omöjligt, här är fyra steg som gör att du blir förstahandsvalet för din målgrupp.

CX/KUNDUPPLEVELSE

Tre tips för lyckad produktutveckling

Vid utveckling av en ny produkt eller förbättring av en befintlig finns det många vägar att gå och vissa är bättre än andra. Med förståelse för kundens behov, samarbete internt och kontinuerliga användartester har du en stabil grund att stå på för att lyckas. Ta dessa tre tips med dig när du jobbar vidare med er produktutveckling.