“Att mäta är en av de viktigaste parametrarna för att lyckas”

Bjurfors har sedan 2007 mätt kundnöjdheten hos både köpare och säljare för att få agerbara insikter i sitt arbete.  Nu berättar Fredrik Kullman, vd, om hur de genom mätningen når framgång.

– Det är en viktig temperaturmätare som visar att i är på rätt väg. Nöjda kunder är a och o, säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors.

Hur arbetar ni med kundundersökningar och varför gör ni det?
Kundnöjdhet är väldigt viktigt för oss och sedan 2007 har vi mätt nöjdheten hos både köpare och säljare i alla affärer. Långsiktigt är det en av de viktigaste parametrarna för att vi ska lyckas. Nöjda och återkommande kunder är a och o.

Hur arbetar ni med alla insikter som ni får in?
Resultaten vi får in analyseras i realtid direkt av mäklaren, kontorschefen och av oss på huvudkontoret – men vi använder resultaten i lite olika syften. Mäklaren får ju feedback på sitt jobb, kontorschefen får veta om det finns mönster på kontoret samt om de har brustit någonstans och vi på huvudkontoret ser såklart helheten, är det någonting vi behöver jobba på och finns det förbättringsområden? Att mäta är en viktig temperaturmätare att vi är på rätt väg.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Jag börjar varje dag med att öppna mobilen och kolla kundnöjdheten och hur många affärer vi gjorde igår. De två parametrarna tillsammans säkerställer om vi lyckas framöver och om vi har långsiktig framgång eller inte.

Det är jätteviktigt att mäta kundnöjdheten. Det är en av parametrarna som säger om vi kommer vara framgångsrika eller inte framöver och om kunderna väljer att komma tillbaka samt om de rekommenderar oss till vänner och bekanta.”

Fredrik Kullman, vd på Bjurfors.

Vill du tracka ditt varumärke eller ställa en relevant fråga till din målgrupp??

Karin
Hedelin-Lundén

Affärsområdeschef Privat sektor

+46 70 859 41 99 karin.hedelin-lunden@origogroup.com

Upptäck fler case

Bjurfors

Bjurfors har sedan 2007 mätt kundnöjdheten hos både köpare och säljare för att få agerbara insikter i sitt arbete.  Nu berättar Fredrik Kullman, vd, om hur de genom mätningen når framgång.
läs mer

TENA

TENA har nyligen gjort en undersökning i Norden för att få reda på hur det ser ut för kvinnor när det kommer till klimakteriet (och dess olika faser) samt urinläckage. Resultatet? Ny förståelse, anpassad kommunikation och möjlighet att hjälpa.
läs mer

White Arkitekters varumärkesarbete

Whites mission är att, med arkitekturens kraft, driva omställningen till ett hållbart liv. Vi har träffat Miriam Tjernström, Kommunikationschef, som ger sina bästa tips om branding, varumärkestracking, PR & kommunikation.
läs mer