TENA

TENA har nyligen gjort en undersökning i Norden för att få reda på hur det ser ut för kvinnor när det kommer till klimakteriet (och dess olika faser) samt urinläckage. Resultatet? Ny förståelse, anpassad kommunikation och möjlighet att hjälpa.

– Vi vill kunna stötta och bryta tabu. Nu får det vara slut med all hysch hysch kring något som de flesta kvinnor går igenom, säger Jessica Sandrén, Marketing manager Intimate Hygiene Region North.

TENAs nordiska undersökning

Så arbetar TENA med insikterna

För att få en bild av hur kvinnor agerar, tänker och upplever klimakteriet samt urinläckage gjordes en marknadsundersökning där 1000 kvinnor från varje land (Sverige, Norge, Danmark och Finland) svarade på frågor kring ämnet. Jessica Sandrén berättar att TENA ofta gör globala undersökningar. Denna gången riktade de in sig på den nordiska marknaden just för att kunna skapa sig regional förståelse och kommunicera med målgruppen på bästa sätt.

Genom undersökningen fick vi reda på att det fanns stor okunskap kring klimakteriets tre faser samt urinläckage. Bara förklimakteriet kan pågå upp till 10 år och många kvinnor har ingen aning om detta samt vilka symtom som kan härledas dit. Både när det kommer till förklimakteriet, klimakteriet och efterklimakteriet finns hjälp att få, och vi vill öka kunskapen och kunna stötta.

Undersökningsresultatet delades internt till kollegor, både i nordiska organisationen men även globalt. Insikterna blev även PR, kommunikation till målgruppen och utbildningsmaterial till TENAs kunder.

Har man koll på siffror så är man kung! Då har man koll på läget och de talar ett språk som alla förstår så det sätter vi högt värde på. Genom vår undersökning fick vi fram hur situationen i Norden ser ut – det ser inte alltid likadant ut i övriga Europa, säger Jessica Sandrén.

När det kommer till urinläckage är 1 av 3 kvinnor över 35 år drabbade. Men även männen har läckage; 1 av 4 män över 40 år drabbas. En annan intressant insikt som undersökningen visade var att många kvinnor fortsätter använda mensskydd för urinläckage och de vet inte om skillnaden med produkterna.

En TENAprodukt är gjord för att ta hand om en snabbrörlig vätska medan mensskydd tar hand om en mer trögflytande vätska. Det är en stor skillnad på materialet inuti produkterna trots att de liknar varandra på utsidan. Här har vi ett jobb att göra för att förtydliga skillnaderna, säger Jessica Sandrén.

Varför är det så viktig att mäta?

För att förstå kvinnor i norden bättre. Vi ville ta reda på vad de använder för skydd, var de handlar, vad har de för preferenser, vad de vet om klimakteriet, vad de har för symtom och vad de går igenom – allt för att kunna kommunicera med dem på det bästa och mest effektiva sättet. Dessa insikter får vi via research.

“Det vi på TENA vill göra är att lyssna på kvinnorna, få en bild av hur det ser ut i regionen för att sedan kunna anpassa vår kommunikation och utbilda om menopaus och hur vanligt det är med urinläckage. Vi brinner för att bryta tabu och hjälpa kvinnorna. Klimakteriet och urinläckage ska inte begränsa kvinnor, livet ska levas!”

Jessica Sandrén, Marketing manager Intimate Hygiene Region North.

jessica sandrén essity

Vill du tracka ditt varumärke eller ställa en relevant fråga till din målgrupp??

Maria
Hildell

Ansvarig Varumärkesundersökningar

+46 709 581030 maria.hildell@origogroup.com

Upptäck fler case

Bjurfors

Bjurfors har sedan 2007 mätt kundnöjdheten hos både köpare och säljare för att få agerbara insikter i sitt arbete.  Nu berättar Fredrik Kullman, vd, om hur de genom mätningen når framgång.
läs mer

TENA

TENA har nyligen gjort en undersökning i Norden för att få reda på hur det ser ut för kvinnor när det kommer till klimakteriet (och dess olika faser) samt urinläckage. Resultatet? Ny förståelse, anpassad kommunikation och möjlighet att hjälpa.
läs mer

White Arkitekters varumärkesarbete

Whites mission är att, med arkitekturens kraft, driva omställningen till ett hållbart liv. Vi har träffat Miriam Tjernström, Kommunikationschef, som ger sina bästa tips om branding, varumärkestracking, PR & kommunikation.
läs mer