White Arkitekters varumärkesarbete

Det ledande arkitektkontoret som mäter varumärket kontinuerligt – för att ta tempen på om de är tillräckligt nyfikna, utmanande och hållbara

White Arkitekter är ett av norra Europas ledande arkitektkontor. De arbetar med hållbar arkitektur, stadsutveckling & design för nuvarande och kommande generationer. Whites mission är att, med arkitekturens kraft, driva omställningen till ett hållbart liv. Origo Group har levererat varumärkesundersökningar på uppdrag av White sedan 2013.  Vi har träffat Miriam Tjernström, Kommunikationsdirektör på White, som ger sina bästa tips om branding samt det insikts- och undersökningsarbete som ligger till grund för deras varumärke, PR och kommunikation.

Hej Miriam, med tanke på rådande omständigheter i världen. Vad lägger ni ert fokus nu? 

Forskning visar att det är särskilt viktigt att kommunicera varumärkets kärnvärden när omvärlden skakar. Att inte göra för många utsvävningar eller förändringar utan fortsätta att kommunicera och stärka det redan etablerade. I ljuset av det så har vi fortsatt vårt fokus på samma saker som innan. Att fortsätta att stärka bilden och öka kännedomen om oss i Sverige och internationellt.

Man kan tänka på sitt varumärke som en person – en pålitlig och stabil person som man ska kunna lita på och vilja umgås med konsekvent över tid. Då gäller det att hålla fast vid sina varumärkesegenskaper och principer.

Vilka är de egenskaper som ni mäter och är måna om att behålla över tid? 

Vi är och vill fortsatt vara ett varumärke som utmanar, hanterar de mest komplexa projekten och är nyfikna. Sen kan man alltid jobba med olika tjänsteerbjudanden, där det gäller att vara mer lyhörd för marknadens behov och möjligheter med ny teknik. Men det är en annan sak, varumärket kan och ska fortfarande vara detsamma.

Har du några tips till den som läser detta och vill lyckas lika bra som ni? 

Absolut. Gör varumärket till en fråga för alla. Människor som inte arbetar direkt med marknadsföring brukar på det enklaste sättet kunna ta till sig idén om varumärke som företagets rykte. Fokusera på det. Vilket rykte har ni och stämmer det utifrån vad ni vill? Beroende på svaret finns olika vägar att gå.

I en kunskapsintensiv konsultverksamhet som vår, är medarbetarna de viktigaste budbärarna. Genom deras sätt att vara förmedlar och stärker de varumärket och har såklart även makt att bidra till en möjlig förflyttning. Gör era medarbetare medvetna om den kraften.

Se till att kommunikationen i era olika kanaler speglar de värden varumärket står för och önskar att stå för. Stäm regelbundet av mot er varumärkesplattform om ni har en (eller se till att ta fram en om ni saknar det) och var konsekvent över tid.

Behåll ett utifrån- och in-perspektiv. Förutom att kommunicera starka berättelser om våra och våra kunders projekt gör vi regelbundet undersökningar för att få fram viktiga insikter som är till nytta för oss själva och våra kunder. I en specialistorganisation är det lätt att tro att alla svar finns runt omkring en men allt viktigare att hela tiden ha örat mot marken.

Identifiera dina tre viktigaste varumärkegenskaper. Se till att åtminstone mäta dom och gör det över tid. Hellre med längre mellanrum men över tid, än en enstaka punktmätning.

Miriams tre steg för att lyckas med undersökningsarbetet:

  1. Förankra – vikten av varumärke och vikten och möjligheterna med att mäta. Sälj in nyttan med att förstå var varumärket står här och nu.
  2. Engagera – knyt inte undersökningsarbetet till en person utan engagera en bredare grupp som tillsammans kan vara ambassadörer för nyttan med arbetet, och i ett senare skede av resultatet.
  3. Förändra – håll resultatet levande över tid. Gör en handlingsplan, utse ansvariga, följ upp regelbundet och fira framgång.

Vill du tracka ditt varumärke eller ställa en relevant fråga till allmänheten?

Karin
Hedelin-Lundén

Affärsområdeschef Privat sektor

+46 70 859 41 99 karin.hedelin-lunden@origogroup.com

Maria
Hildell

Ansvarig Varumärkesundersökningar

+46 709 581030 maria.hildell@origogroup.com

Upptäck fler case

Bjurfors

Bjurfors har sedan 2007 mätt kundnöjdheten hos både köpare och säljare för att få agerbara insikter i sitt arbete.  Nu berättar Fredrik Kullman, vd, om hur de genom mätningen når framgång.
läs mer

TENA

TENA har nyligen gjort en undersökning i Norden för att få reda på hur det ser ut för kvinnor när det kommer till klimakteriet (och dess olika faser) samt urinläckage. Resultatet? Ny förståelse, anpassad kommunikation och möjlighet att hjälpa.
läs mer

White Arkitekters varumärkesarbete

Whites mission är att, med arkitekturens kraft, driva omställningen till ett hållbart liv. Vi har träffat Miriam Tjernström, Kommunikationschef, som ger sina bästa tips om branding, varumärkestracking, PR & kommunikation.
läs mer