3 av 10 känner oro över att behöva sälja sitt hem

Rysslands invasion av Ukraina påverkar både svensk och global ekonomi. I april skickade Sveriges finansminister ut ett pressmeddelande där det framgick att svensk och global ekonomi påverkas av Rysslands invasion av Ukraina, bland annat genom stigande priser på energi och livsmedel, minskad handel och ökad osäkerhet på finansiella marknader.

Vår senaste undersökning visar att 7 av 10 svenskar känner sig trygga med sina banker men att 3 av 10 känner oro över att behöva sälja sitt hem på grund av eventuella räntehöjningar. 3 av 10 känner även oro över pengarna på sina sparkonton och mest oroliga är 18-34 åringar.

Ta del av hela nyheten här.

Karin
Hedelin Lundén

Ansvarig Bank & Försäkring

+46 70 859 41 99 karin.hedelin-lunden@origogroup.com

Mer läsning...

Ex-rapport därför vill medarbetarna byta arbetsplats

Orsaker som får medarbetarna att byta jobb

64 procent av svenskarna funderar på att byta jobb under 2023? Pengar och önskan om en högre lön toppar anledningarna. Har du koll på vilka faktorer, förutom förhöjd lön, som kan göra att medarbetare vill stanna kvar på arbetsplatsen? Och vad kan få fler talanger att söka sig till just er?
läs mer

3 snabba fakta om Generation Z

Tips: 3 snabba fakta om Gen Z (Generation Z) som är födda i mitten av 90-talet fram till 2015. Visste du exempelvis att Generation Z har ett uppmärksamhetsspann på 8 sekunder. Ungefär lika lång tid som det antagligen tar för dig att läsa detta.
läs mer

Undersökning om säkerhet och hållbarhet på Sveriges arbetsplatser

Hur säkra & hållbara är Sveriges arbetsplatser egentligen? Det får du svar på via denna färska undersökning som vi genomfört på uppdrag av EcoOnline - för att få en bild över hur medarbetare uppfattar sina arbetsgivare när det gäller arbetsmiljö, säkerhet & hållbarhet.
läs mer