AI:n och människan

Har du funderat på hur AI kommer påverka din verksamhet och bransch?

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat många branscher. På Origo Group är vi redan i full gång med användning av AI-baserade tjänster och är säkert likna nyfikna som ni på hur det kommer fortsätta påverka verksamheter framöver. Vi har laborerat med #ChatGPT om hur AI och mänsklig kompetens kan kombineras för att göra undersökningar ännu mer träffsäkra och intressanta.

Här är några av svaren vi fick:

👉 AI kan automatisera insamling och analys av data från en mängd olika källor, medan mänsklig expertis används för att verifiera, tolka och ge mening åt resultaten.

👉 AI kan skapa personaliserade frågor och undersökningsdesign, medan mänsklig expertis används för att säkerställa att frågorna är relevanta och etiskt korrekta.

👉 AI kan generera lättförståeliga sammanfattningar av undersökningsresultaten, medan mänsklig expertis behövs för samt ge relevanta rekommendationer utifrån företagets specifika kontext.

👉 AI kan användas för att integrera intelligenta chatbots som kan hjälpa användare att navigera och få realtidsfeedback i undersökningen, medan mänsklig expertis behövs för att guida AI:n till rätt sammanhang.

Genom att kombinera AI och mänsklig kompetens kan marknadsundersökningar bli mer noggranna, effektiva och tillförlitliga, samtidigt som de ger en djupare förståelse för marknaden och konsumenterna. Svindlande och spännande, tänk att kunna kombinera framtidens teknologi med vår mänskliga kompetens. Vilken potential!

Mer läsning...

Ex-rapport därför vill medarbetarna byta arbetsplats

Orsaker som får medarbetarna att byta jobb

64 procent av svenskarna funderar på att byta jobb under 2023? Pengar och önskan om en högre lön toppar anledningarna. Har du koll på vilka faktorer, förutom förhöjd lön, som kan göra att medarbetare vill stanna kvar på arbetsplatsen? Och vad kan få fler talanger att söka sig till just er?
läs mer

3 snabba fakta om Generation Z

Tips: 3 snabba fakta om Gen Z (Generation Z) som är födda i mitten av 90-talet fram till 2015. Visste du exempelvis att Generation Z har ett uppmärksamhetsspann på 8 sekunder. Ungefär lika lång tid som det antagligen tar för dig att läsa detta.
läs mer

Undersökning om säkerhet och hållbarhet på Sveriges arbetsplatser

Hur säkra & hållbara är Sveriges arbetsplatser egentligen? Det får du svar på via denna färska undersökning som vi genomfört på uppdrag av EcoOnline - för att få en bild över hur medarbetare uppfattar sina arbetsgivare när det gäller arbetsmiljö, säkerhet & hållbarhet.
läs mer

Hör av dig så kan vi prata vidare

Lena
Lovén

Ansvarig Kundundersökningar & Energi

+46 76 722 42 33 lena.loven@origogroup.com

Maria
Hildell

Ansvarig Varumärkesundersökningar

+46 709 581030 maria.hildell@origogroup.com