AI:n och människan

Har du funderat på hur AI kommer påverka din verksamhet och bransch?

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat många branscher. På Origo Group är vi redan i full gång med användning av AI-baserade tjänster och är säkert likna nyfikna som ni på hur det kommer fortsätta påverka verksamheter framöver. Vi har laborerat med #ChatGPT om hur AI och mänsklig kompetens kan kombineras för att göra undersökningar ännu mer träffsäkra och intressanta.

Här är några av svaren vi fick:

👉 AI kan automatisera insamling och analys av data från en mängd olika källor, medan mänsklig expertis används för att verifiera, tolka och ge mening åt resultaten.

👉 AI kan skapa personaliserade frågor och undersökningsdesign, medan mänsklig expertis används för att säkerställa att frågorna är relevanta och etiskt korrekta.

👉 AI kan generera lättförståeliga sammanfattningar av undersökningsresultaten, medan mänsklig expertis behövs för samt ge relevanta rekommendationer utifrån företagets specifika kontext.

👉 AI kan användas för att integrera intelligenta chatbots som kan hjälpa användare att navigera och få realtidsfeedback i undersökningen, medan mänsklig expertis behövs för att guida AI:n till rätt sammanhang.

Genom att kombinera AI och mänsklig kompetens kan marknadsundersökningar bli mer noggranna, effektiva och tillförlitliga, samtidigt som de ger en djupare förståelse för marknaden och konsumenterna. Svindlande och spännande, tänk att kunna kombinera framtidens teknologi med vår mänskliga kompetens. Vilken potential!

Mer läsning...

glada medarbetare

8 sätt att skapa en mer innovativ och lärande företagskultur

Våra senaste undersökning visar att 35% av medarbetarna inte känner att de utvecklas på sin arbetsplats. Så kan vi såklart inte ha det! Här är åtta förslag på hur du skapar en mer innovativ och lärande företagskultur.
läs mer

Bjurfors

Bjurfors har sedan 2007 mätt kundnöjdheten hos både köpare och säljare för att få agerbara insikter i sitt arbete.  Nu berättar Fredrik Kullman, vd, om hur de genom mätningen når framgång.
läs mer
varför slutar medarbetare

Skäl till att medarbetare byter jobb 2024

Visste du att 38% inte känner sig sedda eller bekräftade på sin arbetsplats? I denna rapport presenteras statistik och orsaker till att medarbetare vill byta arbetsgivare - men också tankar om vidareutveckling och karriärsambitioner.
läs mer

Hör av dig så kan vi prata vidare

Lena
Lovén

Ansvarig Kundundersökningar

+46 76 722 42 33 lena.loven@origogroup.com

Maria
Hildell

Ansvarig Varumärkesundersökningar

+46 709 581030 maria.hildell@origogroup.com