AI:n och människan

Har du funderat på hur AI kommer påverka din verksamhet och bransch?

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat många branscher. På Origo Group är vi redan i full gång med användning av AI-baserade tjänster och är säkert likna nyfikna som ni på hur det kommer fortsätta påverka verksamheter framöver. Vi har laborerat med #ChatGPT om hur AI och mänsklig kompetens kan kombineras för att göra undersökningar ännu mer träffsäkra och intressanta.

Här är några av svaren vi fick:

👉 AI kan automatisera insamling och analys av data från en mängd olika källor, medan mänsklig expertis används för att verifiera, tolka och ge mening åt resultaten.

👉 AI kan skapa personaliserade frågor och undersökningsdesign, medan mänsklig expertis används för att säkerställa att frågorna är relevanta och etiskt korrekta.

👉 AI kan generera lättförståeliga sammanfattningar av undersökningsresultaten, medan mänsklig expertis behövs för samt ge relevanta rekommendationer utifrån företagets specifika kontext.

👉 AI kan användas för att integrera intelligenta chatbots som kan hjälpa användare att navigera och få realtidsfeedback i undersökningen, medan mänsklig expertis behövs för att guida AI:n till rätt sammanhang.

Genom att kombinera AI och mänsklig kompetens kan marknadsundersökningar bli mer noggranna, effektiva och tillförlitliga, samtidigt som de ger en djupare förståelse för marknaden och konsumenterna. Svindlande och spännande, tänk att kunna kombinera framtidens teknologi med vår mänskliga kompetens. Vilken potential!

Mer läsning...

tjej undersöker priset på en hatt för att avgöra om hon vill köpa den eller inte

Inför prissättning: Mät målgruppens preferenser och betalningsvilja

Vad är din vara eller tjänst värd för kunden? Det är en svår fråga att gissa sig till. Speciellt när inflationen har kommit påverka våra plånböcker. Men, det finns ett enkelt sätt att ta reda på det och hamna så rätt som möjligt.
läs mer

Nya uppdateringar i Great Rate

Se när Ted Axelsson visar uppdateringarna med Great Rate under ett frukostmöte. Vår HR-chef Lotta Widercrantz tittade in för att ge sin bild av användarupplevelsen.
läs mer

Så arbetar dessa företag insiktsdrivet - och når framgång

Ta reda på hur Amazon, Swedavia, ICA, Essity, SKR, White Arkitekter, Jula och Kalmarhem jobbar med insikter genom att ladda vår senaste guide!
läs mer

Hör av dig så kan vi prata vidare

Lena
Lovén

Ansvarig Kundundersökningar

+46 76 722 42 33 lena.loven@origogroup.com

Maria
Hildell

Ansvarig Varumärkesundersökningar

+46 709 581030 maria.hildell@origogroup.com