Inflationen – så här tror sig svenskarna konsumera i höst

Hur kommer du att spendera dina pengar i höst? I vår senaste trendspaning undersöker vi svenskarnas köpbeteende till följd av inflationen. Det verkar som att vi kommer unna oss färre nöjesrelaterade inköp och avvaktar ett tag med att inskaffa den nya möbeln, bilen eller klädesplagget. Däremot shoppar vi gärna begagnat!

Undersökningens enda vinnare är nämligen secondhandkategorin där befolkningen tror sig spendera mer. Kategorierna nöjesresor, restauranger, heminredning och biobesök, visar mest nedgång. Däremot vill en större andel svenskar behålla sina streamingtjänster.

Ta del av resultatet och läs hela nyheten här.

Maria
Celén Törnqvist

Försäljningschef Privat sektor

+46 70 766 80 64 maria.celen@origogroup.com

Mer läsning...

Ex-rapport därför vill medarbetarna byta arbetsplats

Orsaker som får medarbetarna att byta jobb

64 procent av svenskarna funderar på att byta jobb under 2023? Pengar och önskan om en högre lön toppar anledningarna. Har du koll på vilka faktorer, förutom förhöjd lön, som kan göra att medarbetare vill stanna kvar på arbetsplatsen? Och vad kan få fler talanger att söka sig till just er?
läs mer

3 snabba fakta om Generation Z

Tips: 3 snabba fakta om Gen Z (Generation Z) som är födda i mitten av 90-talet fram till 2015. Visste du exempelvis att Generation Z har ett uppmärksamhetsspann på 8 sekunder. Ungefär lika lång tid som det antagligen tar för dig att läsa detta.
läs mer

Undersökning om säkerhet och hållbarhet på Sveriges arbetsplatser

Hur säkra & hållbara är Sveriges arbetsplatser egentligen? Det får du svar på via denna färska undersökning som vi genomfört på uppdrag av EcoOnline - för att få en bild över hur medarbetare uppfattar sina arbetsgivare när det gäller arbetsmiljö, säkerhet & hållbarhet.
läs mer