Inflationen – så här tror sig svenskarna konsumera i höst

Hur kommer du att spendera dina pengar i höst? I vår senaste trendspaning undersöker vi svenskarnas köpbeteende till följd av inflationen. Det verkar som att vi kommer unna oss färre nöjesrelaterade inköp och avvaktar ett tag med att inskaffa den nya möbeln, bilen eller klädesplagget. Däremot shoppar vi gärna begagnat!

Undersökningens enda vinnare är nämligen secondhandkategorin där befolkningen tror sig spendera mer. Kategorierna nöjesresor, restauranger, heminredning och biobesök, visar mest nedgång. Däremot vill en större andel svenskar behålla sina streamingtjänster.

Ta del av resultatet och läs hela nyheten här.

Maria
Celén Törnqvist

Försäljningschef Privat sektor

+46 70 766 80 64 maria.celen@origogroup.com

Mer läsning...

trendspaning 2024

Trendspaning 2024

Välkommen att trendspana med oss - nu är det hög tid att lyfta blicken och ta reda på vad som kommer påverka 2024 ur ett kund- och varumärkesperspektiv!
läs mer
Kvinna tar hjälp av AI för att arbeta med textanalys

Få framtidens marknadsanalys och nya kundinsikter med hjälp av AI

Vi har kommit långt med att implementera AI-stöd i alla delar av vår verksamhet, och inom exempelvis kundundersökningar (CX) finns det redan som tillval i våra system.
läs mer
person på väg ut från kontoret

8 tips för att lyckas med medarbetarundersökningen

Är det dags att göra en medarbetarundersökning ? Spana då in vår checklista med 8 avgörande tips för att lyckas med just medarbetarundersökningen.
läs mer