Inflationen – så här tror sig svenskarna konsumera i höst

Hur kommer du att spendera dina pengar i höst? I vår senaste trendspaning undersöker vi svenskarnas köpbeteende till följd av inflationen. Det verkar som att vi kommer unna oss färre nöjesrelaterade inköp och avvaktar ett tag med att inskaffa den nya möbeln, bilen eller klädesplagget. Däremot shoppar vi gärna begagnat!

Undersökningens enda vinnare är nämligen secondhandkategorin där befolkningen tror sig spendera mer. Kategorierna nöjesresor, restauranger, heminredning och biobesök, visar mest nedgång. Däremot vill en större andel svenskar behålla sina streamingtjänster.

Ta del av resultatet och läs hela nyheten här.

Maria
Celén Törnqvist

Försäljningschef Privat sektor

+46 70 766 80 64 maria.celen@origogroup.com

Mer läsning...

medarbetare och ai-robot på kontor

Medarbetartrender 2024

Välkommen att trendspana med oss - nu är det hög tid att lyfta blicken och ta reda på vad som kommer påverka 2024 ur ett ledar- och medarbetarperspektiv.
läs mer

TENA

TENA har nyligen gjort en undersökning i Norden för att få reda på hur det ser ut för kvinnor när det kommer till klimakteriet (och dess olika faser) samt urinläckage. Resultatet? Ny förståelse, anpassad kommunikation och möjlighet att hjälpa.
läs mer
trendspaning 2024

Trendspaning 2024

I vår trendspaning pinpointar vi de trender vi ser i samhället och världen, ja till och med bortom den – med fokus på BX och CX. Vi vill med denna trendspaning ge dig bästa förutsättningarna för att gå in i 2024.
läs mer