Trendspaning 2023

GRATIS GUIDE ATT LADDA NER

3 övergripande trender för året 2023

Kriserna som varit och fortfarande pågår påverkar oss människor och våra beteenden på många plan. Pandemin har lärt oss att det funkar bra att jobba hemma mer än tidigare. Hemmet är vår borg, där vi odlar, skapar, bygger och ”preppar” inför kris. Nu när elpriserna ökar och vi är på väg in i en lågkonjunktur kommer vi hålla extra hårt i våra resurser och pengar. Saker vi tidigare tagit för givet ses inte längre som en självklarhet och allt fler av oss uttrycker att vi har ”klimatångest” och behöver värna om jordens resurser. Många av oss blir mer medvetna och gör värderingsstyrda val – genom hur vi lever, konsumerar och arbetar.

Samtidigt spenderar många av oss allt mer av sin tid i en parallell virtuell värld bortom universum där allt är möjligt.

Utifrån detta har vi tagit fasta på 3 övergripande trender som vi pinpointar i denna trendspaning. Hur påverkar de er och vad är extra viktigt för er som verksamhet att preppa med redan nu? Häng med!

Ja, jag vill ha koll på trenderna!


Detta innehåller guiden:

  • Omvärlden
  • Gen Z
  • Trend 1 – Hållbar medvetenhet
  • Trend 2 – Nya världar
  • Trend 3 – Be Real
  • Hitta er sweet spot

Hör av dig!

Maria
Hildell

Ansvarig Varumärkesundersökningar

+46 709 581030 maria.hildell@origogroup.com

Fler guider

varför slutar medarbetare

Skäl till att medarbetare byter jobb 2024

Visste du att 38% inte känner sig sedda eller bekräftade på sin arbetsplats? I denna rapport presenteras statistik och orsaker till att medarbetare vill byta arbetsgivare - men också tankar om vidareutveckling och karriärsambitioner.
läs mer
medarbetare och ai-robot på kontor

Medarbetartrender 2024

Välkommen att trendspana med oss - nu är det hög tid att lyfta blicken och ta reda på vad som kommer påverka 2024 ur ett ledar- och medarbetarperspektiv.
läs mer
trendspaning 2024

Trendspaning 2024

I vår trendspaning pinpointar vi de trender vi ser i samhället och världen, ja till och med bortom den – med fokus på BX och CX. Vi vill med denna trendspaning ge dig bästa förutsättningarna för att gå in i 2024.
läs mer