Trendspaning 2023

GRATIS GUIDE ATT LADDA NER

3 övergripande trender för året 2023

Kriserna som varit och fortfarande pågår påverkar oss människor och våra beteenden på många plan. Pandemin har lärt oss att det funkar bra att jobba hemma mer än tidigare. Hemmet är vår borg, där vi odlar, skapar, bygger och ”preppar” inför kris. Nu när elpriserna ökar och vi är på väg in i en lågkonjunktur kommer vi hålla extra hårt i våra resurser och pengar. Saker vi tidigare tagit för givet ses inte längre som en självklarhet och allt fler av oss uttrycker att vi har ”klimatångest” och behöver värna om jordens resurser. Många av oss blir mer medvetna och gör värderingsstyrda val – genom hur vi lever, konsumerar och arbetar.

Samtidigt spenderar många av oss allt mer av sin tid i en parallell virtuell värld bortom universum där allt är möjligt.

Utifrån detta har vi tagit fasta på 3 övergripande trender som vi pinpointar i denna trendspaning. Hur påverkar de er och vad är extra viktigt för er som verksamhet att preppa med redan nu? Häng med!

Ja, jag vill ha koll på trenderna!


Detta innehåller guiden:

  • Omvärlden
  • Gen Z
  • Trend 1 – Hållbar medvetenhet
  • Trend 2 – Nya världar
  • Trend 3 – Be Real
  • Hitta er sweet spot

Hör av dig!

Maria
Hildell

Ansvarig Varumärkesundersökningar

+46 709 581030 maria.hildell@origogroup.com

Fler guider

Ex-rapport därför vill medarbetarna byta arbetsplats

Orsaker som får medarbetarna att byta jobb

64 procent av svenskarna funderar på att byta jobb under 2023? Pengar och önskan om en högre lön toppar anledningarna. Har du koll på vilka faktorer, förutom förhöjd lön, som kan göra att medarbetare vill stanna kvar på arbetsplatsen? Och vad kan få fler talanger att söka sig till just er?
läs mer

Segmentering

Segmentering skapar förutsättningar för framgångsrik kommunikation och hjälper dig att koncentrera dina begränsade resurser till de potentiella kunder som mest sannolikt köper din produkt eller tjänst – genom att dela in dem i homogena grupper. Ladda ner vår guide och upptäck fler av segmenteringens fördelar!
läs mer

Trendspaning 2023

Kriserna påverkar människor på många plan.  Vi blir mer medvetna och gör värderingsstyrda val – genom hur vi lever, konsumerar och arbetar. Utifrån detta har vi tagit fasta på 3 övergripande trender som vi pinpointar i denna trendspaning. Hur påverkar de er och vad är extra viktigt för er som verksamhet att preppa med redan nu? Häng med!
läs mer