6 vanliga misstag när du gör en kundundersökning

GRATIS GUIDE ATT LADDA NER

6 vanliga misstag när du gör en kundundersökning – och så gör du för att undvika dem! 

Att bedriva ett insiktsarbete är inte lätt. Du vill veta mer om dina kunder för att utveckla er tjänst eller produkt så effektivt som möjligt. För att göra det vill ni skicka ut kundundersökningar som levererar relevanta svar. Dessutom vill du troligtvis kunna visa för ledningen att det här är en viktig del i företagets framgång. Men även om du har fått med dig ledningen, skickar ut genomtänka frågor så flyter inte alltid hela processen så bra som du vill.

Vi har i över 20 år hjälpt företag att bedriva insiktsarbeten och har under den här tiden stött på alla misstag i boken. Misstag som kostar tid, pengar och skapar mer stress än framgång.

Vi vill inte att du ska gå i samma fällor och begå samma misstag, därför har vi tagit fram en guide för att vägleda dig rätt. Vi vill visa vilka som är de vanligaste misstagen företag gör i sina insiktsarbeten och ge konkreta råd på hur du kan undvika dem.

Ja, jag vill ha guiden!

Fyll i formuläret för att få guiden till din mejl.


Detta får du reda på i guiden:

  • Hur du får med dig ledningen, även om de är tveksamma till vikten av kundundersökningar. 
  • Varför du aldrig borde skicka en kundundersökning till hela kundlistan. 
  • Hur du ska ställa frågor som får in relevanta svar, utan att locka med presentcheckar som belöning. 
  • Varför en kundundersökning bara får ha ett syfte. 
  • Det hemliga knepet som gör att undersökningen talar till kundens känslor och frustrationer snarare än att den utgår från gissningar. 
  • Hur ni ska ta hand om svaren efter undersökningen, för att få ut maximal effekt och utvecklas som organisation. 

Hör av dig!

Maria
Celén Törnqvist

Försäljningschef Privat sektor

+46 70 766 80 64 maria.celen@origogroup.com

Fler guider

Ex-rapport därför vill medarbetarna byta arbetsplats

Orsaker som får medarbetarna att byta jobb

64 procent av svenskarna funderar på att byta jobb under 2023? Pengar och önskan om en högre lön toppar anledningarna. Har du koll på vilka faktorer, förutom förhöjd lön, som kan göra att medarbetare vill stanna kvar på arbetsplatsen? Och vad kan få fler talanger att söka sig till just er?
läs mer

Segmentering

Segmentering skapar förutsättningar för framgångsrik kommunikation och hjälper dig att koncentrera dina begränsade resurser till de potentiella kunder som mest sannolikt köper din produkt eller tjänst – genom att dela in dem i homogena grupper. Ladda ner vår guide och upptäck fler av segmenteringens fördelar!
läs mer

Trendspaning 2023

Kriserna påverkar människor på många plan.  Vi blir mer medvetna och gör värderingsstyrda val – genom hur vi lever, konsumerar och arbetar. Utifrån detta har vi tagit fasta på 3 övergripande trender som vi pinpointar i denna trendspaning. Hur påverkar de er och vad är extra viktigt för er som verksamhet att preppa med redan nu? Häng med!
läs mer