Brand Awareness – en del av Brand Equity

I tidigare inlägg har vi pratat om termen Brand Equity och några av dess komponenter. Nästa anhalt på denna varumärkesresa handlar om Brand Awareness. Många likställer begreppen men faktum är att det senare utgör en del i Brand Equity. Det handlar om vad konsumenten vet eller känner till om din produkt eller ditt varumärke – på svenska skulle man kunna säga varumärkeskännedom. 

Brand Awareness – Vad betyder det?

Kort sagt kan man säga att Brand Awareness beskriver hur mycket en konsument känner till om en produkt eller ett varumärke. Det kan också handla om till vilken grad en kund associerar ett varumärke med en specifik produkt. Ja, vad är det egentligen som konsumenten kommer ihåg? Kanske kvaliteten, logotypen eller bildspråket.

Brand Awareness innebär att konsumenten vet vad du säljer och vad du representerar. Och vad händer om du aktivt arbetar med denna bild? Du har då möjlighet att påverka vilka kunskaper konsumenten har om dig. Om du exempelvis hör varumärket Cartoon Network, tänker du troligtvis på seriefigurer, tv-serier och barn. Förmodligen precis de associationer som de vill att du ska få. Och du kan påverka dina konsumenter på samma sätt genom att aktivt arbeta med din Brand Awareness.

Brand Awareness i praktiken

Enligt ISPO news så tas 90% av alla köpbeslut helt omedvetet – människor är helt enkelt trötta på valmöjligheter. Om du står inför ett köp, brukar du välja en okänd aktör eller ett varumärke du känner igen? Troligtvis det senare. Konsumenterna föredrar varumärken de känner igen, den som hamnar “Top-of mind” vinner. Lyckas du skapa en stark varumärkeskännedom har du därmed ett övertag mot andra aktörer på marknaden.

Omsättningen ligger ofta hos återkommande kunder

För de varumärken som lyckas ingjuta förtroende med hjälp av positionering, träffsäker marknadsföring och rätt kundsegment kommer det att innebära underverk sett till omsättning på längre sikt. Man brukar prata om att ett starkt varumärke kan ge en hävstångseffekt på marknadsinvesteringen. Den stora omsättningen ligger ofta hos återkommande kunder. Genom att bygga starka band och driva merförsäljning har du mycket att vinna. Så sammanfattningsvis betyder en stark Brand Awareness mer pengar i plånboken.

Brand Awareness och Brand Equity – Är det inte samma sak?

Som tidigare nämnt likställs ofta begreppen Brand Awareness och Brand Equity. Faktum är att Brand Awareness utgör en DEL i Brand Equity som handlar om kundens tankesätt, så kallat Customer Mindset. Brand Awareness är således en liten komponent i en större helhet som utgör Brand Equity. Vill du läsa mer om Brand Equity så kan du klicka här.

 

Brand Awareness och varumärken – Några som lyckats bra

Det finns många exempel på varumärken som skapat en stark Brand Awareness. Ett klassiskt sådant är Coca-Cola – som blivit nästan synonymt med läsk. Oavsett om du gillar drycken eller inte så har du troligtvis goda kunskaper om både produkt och varumärke. Det finns ett flertal aktörer som tappert försökt konkurrera med jätten. Coca-Cola är dock originalet och det är en tuff resa för den som vill övertyga konsumenten om motsatsen. Intressant är också att vi trots hälsotrender och kunskaper om dryckens skadliga effekter väljer att konsumera.

Ett annat företag som lyckats bra är Airbnb. För de flesta som vill hyra ett privat boende på semestern är Airbnb det självklara go-to. Även om resan inte bokas via dem har de troligtvis ett finger med i spelet. Genom sitt koncept har de förändrat människors sätt att semestra och därmed skapat lite av en egenmarknad. Visst har det tidigare gått att boka privata boenden, men då främst via resebyråer eller små privata aktörer.

Så bygger du upp din Brand Awareness

Hur ska du då gå tillväga för att stärka er Brand Awareness? Det finns lite olika sätt. Grundläggande är att du säljer produkter eller tjänster av kvalitet. Nästa steg handlar om att skapa en tydlig varumärkesstrategi och att fokusera på att ditt varumärke syns. Varumärkesigenkänning blir sedan aktuellt när en kund står inför ett val mellan två varumärken. Och kanske viktigast av allt är att jobba med kundnöjdhet och att ständigt överträffa förväntningar. Detta är naturligtvis sådant som tar tid, men lite mer konkreta actions du kan arbeta med är:

Förpackningsdesign – fundera över hur ni marknadsför er genom era förpackningar, syns loggan och framgår avsändaren (tydlig varumärkesigenkänning)?

Lojalitetsprogram – ett smart sätt att motivera kunderna till att i sin tur rekommendera ditt varumärke till vänner och familj. Word of mouth ger snabb varumärkesexponering och är kostnadsfritt!

Influencer Marketing – idag en populärt tillvägagångssätt där Influencers marknadsför produkter och varumärken i sina egna kanaler. Det gäller bara att hitta en influencer vars följarskala är i linje med er målgrupp.

Gästblogga – ta hjälp av era kunders eller samarbetspartners plattformar genom att gästblogga. Kostnadsfri marknadsföring som kan driva mycket trafik.

Lär dig mer...

Ex-rapport därför vill medarbetarna byta arbetsplats

Orsaker som får medarbetarna att byta jobb

64 procent av svenskarna funderar på att byta jobb under 2023? Pengar och önskan om en högre lön toppar anledningarna. Har du koll på vilka faktorer, förutom förhöjd lön, som kan göra att medarbetare vill stanna kvar på arbetsplatsen? Och vad kan få fler talanger att söka sig till just er?
läs mer

Segmentering

Segmentering skapar förutsättningar för framgångsrik kommunikation och hjälper dig att koncentrera dina begränsade resurser till de potentiella kunder som mest sannolikt köper din produkt eller tjänst – genom att dela in dem i homogena grupper. Ladda ner vår guide och upptäck fler av segmenteringens fördelar!
läs mer

Trendspaning 2023

Kriserna påverkar människor på många plan.  Vi blir mer medvetna och gör värderingsstyrda val – genom hur vi lever, konsumerar och arbetar. Utifrån detta har vi tagit fasta på 3 övergripande trender som vi pinpointar i denna trendspaning. Hur påverkar de er och vad är extra viktigt för er som verksamhet att preppa med redan nu? Häng med!
läs mer

Hör av dig!

Maria
Hildell

Ansvarig Varumärkesundersökningar

+46 709 581030 maria.hildell@origogroup.com