Kundundersökning vanliga misstag

Revolutionera din kundundersökning: Undvik dessa vanliga misstag

Så briljerar du på nästa kundundersökning

Att kundupplevelsen är viktig vet du redan. Och nästan alla företag menar att de arbetar kunddrivet. Men alldeles för få gör det på ett effektivt sätt. Här är 3 vanliga misstag när du gör din kundundersökning – och vad du kan göra för att undvika dem.

  • Ni har ingen specifik målgrupp

Klart ni som företag vill ha in så många svar som möjligt i er kundundersökning, men slarvar ni med kundunderlaget blir det ofta svårt att segmentera och underlaget blir spretigt och svårtolkat. Var noga med att fråga er vilka ni vill nå ut till och var tydlig med vilka du vill ha svar från – och skicka enbart ut till dem. På så sätt blir undersökningen relevant.

  • Kundundersökningen skapas inifrån och ut

Basera aldrig frågorna på interna idéer och åsikter utan se till att ta på dig kundens glasögon för att inte missa de centrala delar som kunden upplever i sin vardagliga kontakt med tjänsten eller produkten. Är du osäker på vilka frågor som är mest effektiva att ställa är ett tips att börja med en mindre, kvalitativ undersökning eller kundresekartläggning. När ni fått svar från förstudien kan ni välja ut specifika områden att undersöka och skapa en större, kvantitativ undersökning.

  • Resultaten tolkas fel

När svaren äntligen är klara är det dags att fördela dem till rätt team och här är det vanligt att inte ha förberett medarbetarna för att ta insikterna vidare i aktiviteter och lärande. Många går för snabbt vidare mot nästa undersökning, utan att stanna upp och reflektera. Det bästa du kan göra är att ha en öppen digital plattform där exempelvis supporten kan ta del av sin del, säljarna ser sina resultat och marknad kan gå tillbaka och titta på sin del. Ge alla chansen att ta del av resultaten och arbeta med dem – på så sätt skapas riktig förändring.

Psst! Det finns  mer att lära – därför har vi satt samman en guide som kommer att hjälpa dig att navigera rätt vid kundundersökningar. Guiden “6 vanliga misstag när du gör en kundundersökning – och så undviker du dem” laddar du ned genom formuläret nedan.

GRATIS GUIDE - 6 vanliga misstag när du gör en kundundersökning

Fyll i formuläret för att få guiden till din mejl.


Detta får du reda på i guiden:

  • Hur du får med dig ledningen, även om de är tveksamma till vikten av kundundersökningar. 
  • Varför du aldrig borde skicka en kundundersökning till hela kundlistan. 
  • Hur du ska ställa frågor som får in relevanta svar, utan att locka med presentcheckar som belöning. 
  • Varför en kundundersökning bara får ha ett syfte. 
  • Det hemliga knepet som gör att undersökningen talar till kundens känslor och frustrationer snarare än att den utgår från gissningar. 
  • Hur ni ska ta hand om svaren efter undersökningen, för att få ut maximal effekt och utvecklas som organisation. 

Hör av dig!

Karin
Hedelin-Lundén

Affärsområdeschef Privat sektor

+46 70 859 41 99 karin.hedelin-lunden@origogroup.com

Fler guider

medarbetare och ai-robot på kontor

Medarbetartrender 2024

Välkommen att trendspana med oss - nu är det hög tid att lyfta blicken och ta reda på vad som kommer påverka 2024 ur ett ledar- och medarbetarperspektiv.
läs mer
trendspaning 2024

Trendspaning 2024

I vår trendspaning pinpointar vi de trender vi ser i samhället och världen, ja till och med bortom den – med fokus på BX och CX. Vi vill med denna trendspaning ge dig bästa förutsättningarna för att gå in i 2024.
läs mer

Så arbetar dessa företag insiktsdrivet - och når framgång

Ta reda på hur Amazon, Swedavia, ICA, Essity, SKR, White Arkitekter, Jula och Kalmarhem jobbar med insikter genom att ladda vår senaste guide!
läs mer