Få svar på dina frågor med insikter som leder till bättre beslut

Enkätundersökning

Enkätundersökningens användningsområde

Är det en stor mängd svar som ska samlas in?

Syftet med enkätundersökningar är, likt andra typer av undersökningar, att få insikt som leder till bättre beslut. Ofta finns det en strävan efter förändring och utveckling som leder till genomförandet av en enkätundersökning. Som metodval lämpar sig enkätundersökningen väl när det är en stor mängd svar som ska samlas in. Det finns olika sätt att distribuera enkätundersökningar och vi på Origo Group är erfarna inom alla distributionsmodeller, från postala enkätundersökningar till webbenkäter.

Läs mer här om vad vi gör

En hjälpande hand för att nå framgång med din enkätundersökning

När det är dags för dig att skapa en enkätundersökning finns det många saker att tänka på för att få ett tillförlitligt resultat. Då kan det vara lugnande att ha en hjälpande hand som guidar dig rätt. Våra konsulter är specialiserade på undersökningar och vi hjälper dagligen kunder med att ta informerade beslut och utforma frågorna till enkäterna på bästa sätt. Självklart hjälper vid dig även att jobba vidare med resultatet.

Utformning av enkätundersökningen

Vilka frågor vill du ha svar på? Hur undviker du missförstånd och vad räknas som ett bra svar? Det och mycket mer har vi kunskap inom när det gäller enkätundersökningar. Vi har sett många bra enkätundersökningar och dessvärre även många mindre bra. Det första vi råder dig att tänka över är syftet med din undersökning. Med ett tydligt syfte kommer du snabbare igång snabbare. Oavsett om du själv är nybörjare eller expert inom enkätundersökningar kan vi hjälpa dig med hela processen från utformning av frågor och distribution av enkät till analys av resultatet, eller enbart en utvald del. Läs mer om hur vi arbetar med datainsamling här.

Enkätundersökningens svarsfrekvens

För att få ett resultat som går att förlita sig på krävs det att din enkätundersökning får tillräckligt många svar. Med för få svar finns risken att resultatet blir missvisande. Genom att ha arbetat med enkätundersökningar länge har våra konsulter insikt i hur det går att öka svarsfrekvensen på enkätundersökningar i olika situationer.  Vi finns här om du behöver oss. Tveka inte att höra av dig!

Hör gärna av dig!

Lisa
Hägg

Ansvarig Datainsamling

+46 70 885 46 82 lisa.hagg@origogroup.com