Origo Group knyter till sig Västtrafik – stärker sig ytterligare inom trafikområdet

Det nya samarbetet mellan Västtrafik och Origo Group kommer att löpa under flera år och innebär att Origo Group blir leverantör av Västtrafiks undersökningstjänster, både kvantitativa och kvalitativa. Det kan exempelvis handla om kundnöjdhet, synen på Västtrafik som samhällsaktör eller inställningen till störningsinformation. En del undersökningar blir återkommande medan andra är mer av ad-hoc karaktär.

– Det blir intressant att se hur vi kan förvalta och utveckla våra kundundersökningar i samarbete med Origo Group, för att kunna förstå de som reser med oss på bästa sätt, säger Jonas Hägglund, avdelningschef på Kundstrategi, Västtrafik.

Läs hela nyheten i vårt pressrum.

Mer läsning...

glada medarbetare

8 sätt att skapa en mer innovativ och lärande företagskultur

Våra senaste undersökning visar att 35% av medarbetarna inte känner att de utvecklas på sin arbetsplats. Så kan vi såklart inte ha det! Här är åtta förslag på hur du skapar en mer innovativ och lärande företagskultur.
läs mer

Bjurfors

Bjurfors har sedan 2007 mätt kundnöjdheten hos både köpare och säljare för att få agerbara insikter i sitt arbete.  Nu berättar Fredrik Kullman, vd, om hur de genom mätningen når framgång.
läs mer
varför slutar medarbetare

Skäl till att medarbetare byter jobb 2024

Visste du att 38% inte känner sig sedda eller bekräftade på sin arbetsplats? I denna rapport presenteras statistik och orsaker till att medarbetare vill byta arbetsgivare - men också tankar om vidareutveckling och karriärsambitioner.
läs mer

Hör av dig så kan vi prata vidare.

Lena
Lovén

Ansvarig Kundundersökningar

+46 76 722 42 33 lena.loven@origogroup.com