Origo Group knyter till sig Västtrafik – stärker sig ytterligare inom trafikområdet

Det nya samarbetet mellan Västtrafik och Origo Group kommer att löpa under flera år och innebär att Origo Group blir leverantör av Västtrafiks undersökningstjänster, både kvantitativa och kvalitativa. Det kan exempelvis handla om kundnöjdhet, synen på Västtrafik som samhällsaktör eller inställningen till störningsinformation. En del undersökningar blir återkommande medan andra är mer av ad-hoc karaktär.

– Det blir intressant att se hur vi kan förvalta och utveckla våra kundundersökningar i samarbete med Origo Group, för att kunna förstå de som reser med oss på bästa sätt, säger Jonas Hägglund, avdelningschef på Kundstrategi, Västtrafik.

Läs hela nyheten i vårt pressrum.

Mer läsning...

trendspaning 2024

Trendspaning 2024

Välkommen att trendspana med oss - nu är det hög tid att lyfta blicken och ta reda på vad som kommer påverka 2024 ur ett kund- och varumärkesperspektiv!
läs mer
Kvinna tar hjälp av AI för att arbeta med textanalys

Få framtidens marknadsanalys och nya kundinsikter med hjälp av AI

Vi har kommit långt med att implementera AI-stöd i alla delar av vår verksamhet, och inom exempelvis kundundersökningar (CX) finns det redan som tillval i våra system.
läs mer
person på väg ut från kontoret

8 tips för att lyckas med medarbetarundersökningen

Är det dags att göra en medarbetarundersökning ? Spana då in vår checklista med 8 avgörande tips för att lyckas med just medarbetarundersökningen.
läs mer

Hör av dig så kan vi prata vidare.

Lena
Lovén

Ansvarig Kundundersökningar

+46 76 722 42 33 lena.loven@origogroup.com