Case: Skövdebostäder

“När vi mätte vart fjärde år kunde vi inte se hur vi påverkar varumärket med våra insatser”

Att regelbundet kunna tracka sitt varumärke värdesätts högt hos Skövdebostäder. Bostadsbolaget får numer värdefulla insikter som hjälper dem i deras strategiska varumärkesarbete och ger dem en möjlighet att följa upp effekterna av enskilda insatser och händelser.

– Numer kan marknadsavdelningen löpande följa hur uppfattningen om oss ser ut. Vi kan redan se att vår plan för hållbarhetskommunikation gett resultat, säger Lina Eklund Svensson, Chef för marknad och utveckling på Skövdebostäder.

Allt fler bostadsbolag väljer att gå ifrån den traditionella varumärkesundersökning var fjärde, ibland och i bästa fall vartannat år. Istället vill man se direkta effekter av sina insatser och kräver löpande dialog eftersom det är först då det går att agera snabbt och se varför kunder beter sig som de gör och hur varumärket påverkas av kampanjer, händelser och kommunikationsbudskap.

Skövdebostäder har sedan en tid valt att tracka sitt varumärke löpande, och fördelarna är många.

– Att kunna mäta varumärket löpande är viktigt både för bolaget som helhet; att vi kan se att vi når mål men också för motivationen hos medarbetarna, att se resultat av sitt arbete mer eller mindre i realtid, säger Lina Eklund Svensson.

Vill du veta mer om hur vi arbetar inom bostadsbranschen?

mariana linder lacava origo group