5 tips som maximerar din kundupplevelse

Så skapar du en kundupplevelse i världsklass

Att arbeta kunddrivet och utifrån kundens behov är ett måste för att nå framgång i en verklighet där makten allt mer flyttas över till kunden. Här är fem tips på vad du bör tänka på när du vill stärka kundupplevelsen.

1. Gå i kundens fotspår

Skapa förståelse för er kunds situation genom en kundresa som kartlägger kundens verklighet, steg för steg – före, under och efter kontakten med er.

2. Prioritera rätt genom strategiska kundinsikter

Strategiska kundundersökningar hjälper dig att förstå kundrelationen på ett övergripande plan, hur den utvecklas över tid och vilka drivkrafter som finns för en stark kundupplevelse.

3. Löpande förbättring genom agerbara insikter

Mät kundupplevelsen löpande genom operativa undersökningar som utgår från kundresan och mäter de moment som är viktigast för just era kunder.

4. Visualisera insikterna

Se till att skapa en digital insiktsplattform som visualiserar era kundinsikter och gör dem lättillgängliga för både dig och resten av verksamheten.

5. Återkoppla och använd resultatet

Ge verksamheten tillgång till insikterna och se till att de används såväl i det strategiska utvecklingsarbetet som det operativa förbättringsarbetet. Genom att löpande arbeta med de nya insikterna kan ni enkelt följa med i trender och agera i realtid vilket maximerar intäkterna.

 

Lär dig mer!

Ex-rapport därför vill medarbetarna byta arbetsplats

Orsaker som får medarbetarna att byta jobb

64 procent av svenskarna funderar på att byta jobb under 2023? Pengar och önskan om en högre lön toppar anledningarna. Har du koll på vilka faktorer, förutom förhöjd lön, som kan göra att medarbetare vill stanna kvar på arbetsplatsen? Och vad kan få fler talanger att söka sig till just er?
läs mer

Segmentering

Segmentering skapar förutsättningar för framgångsrik kommunikation och hjälper dig att koncentrera dina begränsade resurser till de potentiella kunder som mest sannolikt köper din produkt eller tjänst – genom att dela in dem i homogena grupper. Ladda ner vår guide och upptäck fler av segmenteringens fördelar!
läs mer

Trendspaning 2023

Kriserna påverkar människor på många plan.  Vi blir mer medvetna och gör värderingsstyrda val – genom hur vi lever, konsumerar och arbetar. Utifrån detta har vi tagit fasta på 3 övergripande trender som vi pinpointar i denna trendspaning. Hur påverkar de er och vad är extra viktigt för er som verksamhet att preppa med redan nu? Häng med!
läs mer

Hör av dig!

Lena
Lovén

Ansvarig Kundundersökningar & Energi

+46 76 722 42 33 lena.loven@origogroup.com

Peter
Götenstedt

Affärsområdeschef Offentlig sektor

+46 76 695 18 99 peter.gotenstedt@origogroup.com