“Vårt resultat har gått upp sedan vi började mäta kontinuerligt”

För Helsingborgshem är Livesteps en del av verksamheten

De årliga mätningarna inom kundnöjdhet blev snabbt inaktuella och hamnade i skrivbordslådan. Sedan 2017 får Helsingborgshem dock kontinuerlig uppföljning genom Livesteps.
– Större delen av företaget använder nu verktyget och vi har fått en ökad förståelse för våra kunder, säger Sinna Broberg, marknadsanalytiker på Helsingborgshem.

För Helsingborgshem har kundnöjdheten alltid varit i fokus. De årliga mätningarna blev dock problematiska när verksamheten under hösten och vintern kunde undra hur det gick inom exempelvis trygghetsområdet – men resultatet i frågan var då inaktuellt och istället fick man vänta ett halvår tills att den nya kundundersökningen gjorts. För att bli mer snabbrörliga med att få löpande insikter och feedback från kunder började Helsingborgshem att använda sig av Livesteps.

– Vi är betydligt närmre kunden idag och kundperspektivet finns med oss på ett annat sätt nu. Dessutom har vårt resultat gått upp sedan vi började mäta kontinuerligt. Nu ska vi klura på hur vi tar nästa steg framåt, säger Sinna Broberg.

Ett mål med att använda Livesteps var att få hela bolaget att arbeta i systemet. Idag är det en del av verksamheten och används på både månads- och veckomöten. Även nyanställda lärs upp under introduktionen.

– I och med att det är så enkelt fick vi stort engagemang från personalen ute i förvaltningen. Det är väldigt användarvänligt och när det kommer till prioplaner är det bra att systemet gör första jobbet åt oss, säger Sinna Broberg.

Vilken funktion i systemet är ni mest nöjda med?

– Prioplanerna och kommentarshanteringen. Vi återkopplar alltid till kunden och pratar med många fler kunder idag än tidigare. Förr ringde de men nu kommunicerar vi på fler sätt genom Livesteps.

Vill du veta mer om fördelarna med Livesteps?