3 snabba fakta om Generation Z

Gen Z (Generation Z) är födda i mitten av 90-talet fram till 2015. Här kommer 3 snabba om generationen från vår senaste trendrapport:

Visste du att Generation Z…

➡️ Rör sig snabbt mellan den verkliga, digitala och fiktiva miljön.
➡️ Har ett uppmärksamhetsspann på 8 sekunder. Ungefär lika lång tid som det antagligen tar för dig att läsa hit.
➡️ Tycker det är viktigt med etik och moralfrågor. Gen Z gör medvetna val när det gäller allt från transporter och sysselsättning till konsumtion av exempelvis livsmedel och klädsel.

Generation Z är framtiden – har du hittat ert sätt att samverka med dem? Om inte kan du hitta inspiration till hur, genom att hämta vår Trendrapport nedan och läsa mer.

Mer om Gen Z i vår trendrapport:

Trendspaning 2023

Kriserna påverkar människor på många plan.  Vi blir mer medvetna och gör värderingsstyrda val – genom hur vi lever, konsumerar och arbetar. Utifrån detta har vi tagit fasta på 3 övergripande trender som vi pinpointar i denna trendspaning. Hur påverkar de er och vad är extra viktigt för er som verksamhet att preppa med redan nu? Häng med!
läs mer

Hör gärna av dig.

Maria
Hildell

Ansvarig Varumärkesundersökningar

+46 709 581030 maria.hildell@origogroup.com

Mer läsning och insikter:

trendspaning 2024

Trendspaning 2024

Välkommen att trendspana med oss - nu är det hög tid att lyfta blicken och ta reda på vad som kommer påverka 2024 ur ett kund- och varumärkesperspektiv!
läs mer
AIrotbot och kvinna

Trendspaning 2024

6 december: Välkommen att trendspana med oss - nu är det hög tid att lyfta blicken och ta reda på vad som kommer påverka 2024!
läs mer
Kvinna tar hjälp av AI för att arbeta med textanalys

Få framtidens marknadsanalys och nya kundinsikter med hjälp av AI

Vi har kommit långt med att implementera AI-stöd i alla delar av vår verksamhet, och inom exempelvis kundundersökningar (CX) finns det redan som tillval i våra system.
läs mer
person på väg ut från kontoret

8 tips för att lyckas med medarbetarundersökningen

Är det dags att göra en medarbetarundersökning ? Spana då in vår checklista med 8 avgörande tips för att lyckas med just medarbetarundersökningen.
läs mer
tjej undersöker priset på en hatt för att avgöra om hon vill köpa den eller inte

Inför prissättning: Mät målgruppens preferenser och betalningsvilja

Vad är din vara eller tjänst värd för kunden? Det är en svår fråga att gissa sig till. Speciellt när inflationen har kommit påverka våra plånböcker. Men, det finns ett enkelt sätt att ta reda på det och hamna så rätt som möjligt.
läs mer
tjej sitter på sängen med sin dator

Webinar: Framgångsstrategier för e-handel

18 oktober: Häng med när vi under 45 minuter grottar ner oss ordentligt i e-handel tillsammans med några av Sveriges största varumärken: Amazon, Elgiganten och Swedish E-Commerce Academy.
läs mer
kille hoppar parkour mellan murväggar för att symbolisera en fallgrop vid varumärkesbyggande

Webinar: Misstag vid varumärkesbygge

20 september: Nu är det dags - häng med och fördjupa dig inom ett av våra mest efterfrågade ämnen: hur gör man egentligen för att stärka varumärket? Roland Gustavsson, VD på Origo Group, ger dig under 30 minuter sex konkreta tips på vanliga misstag som företag återkommande gör - och hur du undviker dem.
läs mer

Så arbetar dessa företag insiktsdrivet - och når framgång

Ta reda på hur Amazon, Swedavia, ICA, Essity, SKR, White Arkitekter, Jula och Kalmarhem jobbar med insikter genom att ladda vår senaste guide!
läs mer
Kundundersökning vanliga misstag

Revolutionera din kundundersökning: Undvik dessa vanliga misstag

Även om du har fått med dig ledningen och skickar ut genomtänka frågor så flyter inte alltid hela processen med kundundersökningen så bra som du vill... Vi listar de vanligaste misstagen vägleder dig rätt!
läs mer

Se fler