Vid utveckling av en ny produkt eller förbättring av en befintlig finns det många vägar att gå och vissa är bättre än andra. Med förståelse för kundens behov, samarbete internt och kontinuerliga användartester har du en stabil grund att stå på för att lyckas. Ta dessa tre tips med dig när du jobbar vidare med er produktutveckling.

1. Ta reda på kundens behov

Produkter som når framgång på marknaden gör det för att de löser ett behov för användaren. För att lyckas med din produkt behöver du därför starta med att kartlägga vilka kundbehov som finns inom ditt verksamhetsområde. Det handlar inte om att fråga kunden vad hen vill ha utan om att, med hjälp av gedigen research, på djupet förstå kundens situation, drivkrafter och behov. Kundbehoven blir på så sätt starten för din produktutveckling.

2. Skapa ett tvärfunktionellt team

När du ska utveckla din produkt är det viktigt att få med representanter och kompetens från alla de delar av organisationen som är viktiga för produktens framgång. Sammansättningen beror såklart på kundbehovet och den tänkta lösningen men några vanliga kompetenser som brukar vara bra att involvera är, förutom affärsutvecklare, kommunikatörer, designers, hållbarhetsstrateger och IT. För att nå framdrift är det också oerhört viktigt med en tydlig produktägare som tar det övergripande ansvaret för att produkten som utvecklas håller ihop och överensstämmer med kundernas och marknadens behov.

3. Testa och utvärdera längs vägen

För att säkerställa att den produkt ni utvecklar motsvarar kundens eller användarens förväntningar är det viktigt att hela tiden stämma av den tänkta produkten med användarna genom att testa prototyper och gränssnitt. Genom att involvera användarna i din utveckling kan du vara säker på att din produkt blir framgångsrik när det är dags för lansering.

Vill du veta mer om hur du kan arbeta med produktutveckling från prototyp till färdig produkt och nå framgångsrika lanseringar och kampanjer? Våra konsulter är vana att arbeta som stöd vid produktutveckling och kan guida dig att hitta rätt metod för ert företag. Hör av dig och boka ett möte idag så kan vi berätta mer om hur Origo Group arbetar med agil utveckling och tjänstedesign.

Mer läsning...

Segmentering

Segmentering skapar förutsättningar för framgångsrik kommunikation och hjälper dig att koncentrera dina begränsade resurser till de potentiella kunder som mest sannolikt köper din produkt eller tjänst – genom att dela in dem i homogena grupper. Ladda ner vår guide och upptäck fler av segmenteringens fördelar!
läs mer

AI:n och människan

Vi har laborerat med ChatGPT om hur AI och mänsklig kompetens kan kombineras för att göra undersökningar ännu mer träffsäkra och intressanta.
läs mer

6 fallgropar när du bygger varumärke

Dags att stärka varumärket, det kan vara ungefär hur svårt och enkelt som helst. Häng med på vår djupdykning där vi går igenom sex vanliga fallgropar och misstag kring varumärkesbyggande. Hur många fallgropar kan du undvika?
läs mer

Prata produktutveckling med mig!

Karin
Hedelin-Lundén

Affärsområdeschef Privat sektor

+46 70 859 41 99 karin.hedelin-lunden@origogroup.com