Ex-rapport därför vill medarbetarna byta arbetsplats

Orsaker som får medarbetarna att byta jobb

GRATIS RAPPORT MED STATISTIK ATT LADDA NER

Så stärker ni attraktiviteten och arbetsgivarvarumärket

Visste du att 64 procent av svenskarna funderar på att byta jobb under 2023? Anledningarna är många men talar ändå ett tydligt språk. Pengar och önskan om en högre lön ligger i topp. Har du koll på vilka faktorer, förutom förhöjd lön, som kan göra att medarbetare vill stanna kvar på arbetsplatsen? Och vad kan få fler talanger att söka sig till just er?

I denna rapport presenteras statistik och orsaker till att medarbetare vill byta arbetsgivare – och vad ni som företag kan göra för att stärka arbetsgivarvarumärket och attraktiviteten, utan att bara fokusera på förhöjd lön. Ladda ner rapporten nu!

Ja, jag vill ladda ner rapporten


Detta innehåller rapporten:

  • Statistik kring varför medarbetarna vill byta arbetsplats 
  • Den framtida arbetsplatsen 
  • Balans mellan arbete och liv 
  • Utveckling i fokus (reskilling/upskilling)
  • Vikten av rätt ledarskap 
  • 10 sätt att skapa en mer innovativ & lärande företagskultur

Hör av dig!

Anneli
Malaguti

Ansvarig Medarbetarundersökningar

+46 70 778 54 69 anneli.malaguti@origogroup.com

Upptäck mer!

En smiley som är målad på gatan som en symbol för en lyckad medarbebetarundersökning eller pulsmätning

5 saker att tänka på när du ska göra pulsmätningar

Oavsett hur du mäter och följer upp medarbetares välmående idag är det viktigt att känna till för och nackdelar med olika former av mätningar. I denna guide skriver vi om 5 saker att tänka på när ni ska implementera pulsmätningar i er organisation – detta vill du inte missa!
läs mer

Trendspaning 2023

Kriserna påverkar människor på många plan.  Vi blir mer medvetna och gör värderingsstyrda val – genom hur vi lever, konsumerar och arbetar. Utifrån detta har vi tagit fasta på 3 övergripande trender som vi pinpointar i denna trendspaning. Hur påverkar de er och vad är extra viktigt för er som verksamhet att preppa med redan nu? Häng med!
läs mer

3 tips för nöjdare medarbetare

Har ni genomfört en medarbetarundersökning och fått ett resultat som visar på missnöjda medarbetare? Grattis! Det innebär att ni har synliggjort något som går att ändra på. Vi ger dig 3 tips till hur.
läs mer