Stärk kundupplevelsen under krisen

Så anpassar du verksamheten till det “nya normala”

Vi befinner oss mitt i en situation full av utmaningar och förändringar – men nu är det dags att ta tag i framtiden och omfamna det ”nya normala”. Genom att skapa ett nuläge bland kunderna får du en skarp möjlighet till stärkt kundupplevelse. 

Världen börjar steg för steg att öppna sina ekonomier. Osäkerheten är stor och vi alla är försiktiga och vaksamma för eventuella bakslag. Förhoppning är såklart att det ska gå bra, men vad är det vi öppnar mot? Kommer vi att återgå till hur det var före pandemin eller är vi på väg mot ett ”nytt normalt”?

Kärnvärden extra viktiga under kris

Många företag har genomgått enorma påfrestningar de senaste månaderna och ett av dem är Airbnb. Över en natt tappade de nästan alla kunder och samtidigt skakade hela deras leveranskedja i sina grundvalar. Airbnb är på väg mot ett ”nytt normal”. I podcasten Recode Decode beskriver grundaren Brian Chesky på ett detaljerat sätt hur de omdefinierat sitt erbjudande i den nya värld som kommer. Med halva personalstyrkan har de utgått från sina rötter och kärnvärden. De flesta vill resa, men inte med flyg. Människor vill träffas och skapa nya kontakter, bara på ett annat sätt. Under dessa tider gäller det att hitta nya lösningar men inte tappa verksamhetens grundvärden.

Så fångar du upp kundupplevelsen

Vad som inte förändras till efter pandemin är hur viktiga våra kunder är. Kunden vill vara lika helnöjd i framtiden som för ett halvår sedan. Vägen dit ser dock lite annorlunda ut för er och de flesta företag. Vilka är de nya avgörande momenten för att vi ska lyckas? Just nu är det en bra tidpunkt att se över på vilket sätt ni fångar kundupplevelsen. Har du koll på frågorna nedan?

  • Vad behöver vi mäta och utvärdera framåt?
  • Vilka frågeställningar behöver anpassas?
  • Möter vi kunderna genom nya kanaler och touchpoints?
  • Vilka digitala interaktioner har blivit viktiga i kundupplevelsen?

Ekonomin drar snart igång och då gäller det att ha en plan för att få bästa resultat. Vi är redo – är du?

Kontakta gärna oss så berättar vi mer!

Lena Lovén

076-722 42 33
lena.loven@origogroup.com

Peter Götenstedt

076-695 18 99
peter.gotenstedt@origogroup.com

Karin Hedelin Lundén

0708-59 41 99
karin.hedelin-lunden@origogroup.com

Roger Söderkvist

0702-74 66 16
roger.soderkvist@origogroup.com